Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
men79 - специалист
В стаята ми, която е както казват при продажбата "хол с кухня-американско строителство" сложих смесителя и махнах тапите(ново строителство) , но така и не можах спра теча, който е точно от връзката между тапата и някакъв преходник(нипел)... Първоначално слагах тефлонова лента, но не спираше, постоянно увеличавах количеството тефлонова лента без никакъв резултат. Посъветваха ме да сложа калчища и днес с това се занимавах. Сложих калчищата и пак тече гледам ... доста по-малко е от преди, но капе все пак.... Искам да попитам, с калчищата трябва да се изчака или така ще си тече, щом не е спрях теча? Има ли и други по-ефективни варианти?
jekasus - майстор
Ако преходник е такъв - Изображениесменяй го, явно е пукнат.
shotik - майстор
По написаното от теб личи ,че не си на ТИ с водопровода,поне аз така го разбирам,щом си търсил съвети ,какво да ползваш.
Ако нямаш съмнение,че всичко е здраво,вземи кълчище,изтегли тънък сноп от него ,приглади го,единия край сложи напреко на резбата ,задръж го с палец и навий по посока на часовника две витки.Събери и края,който държеше и направи още една или две витки в същата посока и откъсни излишното кълчище.Намажи със силикон върху него ,като внимаваш да не се развие,размазваш го равномерно и завиваш,без да натягаш много силно,но да е достатъчно ,за да няма пропуск.
Аз така работя от доста години,преди да има силикон свободно ,замазвах с блажна боя и не съм имал проблем.
Опитай ,надявам е да се справиш !
men79 - специалист
Да и аз си мислех за силикон да сложа, но дали няма да е вредно.... за водата говоря?
Ето и нипела

Прикачен файл

nipel.jpg
nipel.jpg (3.03 KиБ) Видяна 3343 пъти
VLADO66 - майстор
Никелираните нипели имат гладки резби и събират уплътнителния материал(особено тефлона) в единия край.Аз наранявам леко резбата с лист ножовка.Сложи си кранчета с филтър вместо тези нипели.
Последна промяна от VLADO66 на съб дек 29, 2012 7:40 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Добре, има нипел - Какво искаш да навиеш на този нипел? мека връзка или муфа или ?
Я направи една снимка.
VLADO66 - майстор
Меките връзки на батерията са на 3/8 и ги слага човека вместо кранчета
men79 - специалист
Мека връзка следва, няма как да пусна снимка ... сега си преинсталирах компа и трябват още много драйвери, пък сега това ми е важно, че ми съсипва ламината.....
jekasus - майстор
Има и на 1/2 , тогава въпрос за къв чеп калчища или тефлонова лента? Някой "спец" ли посъветва?
Сложи кранчета и няма да имаш проблеми.
Ъглови. :-D
шоп - майстор
jekasus, строителя изддава апартамента до тапа. Човека е сложил нипел от 1/2 на 3/8 за да може с меки връзки да свърже смесителя.

Каквато и мека връзка да сложи в случая без тефлон или кълчища няма да мине. Просто няма опит във водопроводните майстории и сълзи.

Тема "Проблем с постоянен теч в дневна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: