Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Значи -след достигане на стайната температура 22 градуса нагласена на стайния термостат котела спира за 20 минути , през време на тази почивка с колко пада стайната температура от нагласена 22 гр , и до колко пада водата в котела от колкото е била .Какъв е термостата.
Последна промяна от filmatoplo на съб дек 29, 2012 5:59 pm, променено общо 1 път.
kok - специалист
задължително сложи термостат на помпата а за стайният много ти е малък хистерезисът направи го поне 1,5-2гр примерно 23гр да изключва и на 21гр да включва котела
kok - специалист
даже вържи помпата с котела когато спре той да спира и тя и съответно да се пуска с котела когато той се стартира
djeko - специалист
Да ,това за помпата е идея. :-D
djeko - специалист
COMPUTHERM Q7 RF е термостата.Котела работи докато достигне 22,2 гр. аколо 20 мин.После почива около 30 мин. и когато падне на 21,8 го включва отново.Водата в котела пада на около 45-50 гр.,но това ще го коригирам с термостат на помпата.
niki_nadj - специалист
Какви пелети е по-добре?По- дълги или по-къси?В момента прогвам едни по-дълги от нов производител.До сега размера които ползвам са 1.0-2.0 см.Тези новите са 3.0-3.5 см.Имам
чувство че шнека "изпуска" по-дългите т.е върти а по-малко падат в горелката.С по-късите пускаше доста повече според мен .Хронометъра показва че котела работи по-дълго време с дългите.Може би се заблуждавам ... но ще видим утре какъв ще е разхода!
filmatoplo - майстор
Е -за Компютерма съм помогнал :) .
djeko - специалист
За мен,по добре човек да не си прави тънки сметки за евтини пелети - защото както винаги евтиното излиза скъпооо. :lol:
djeko - специалист
Да COMPUTHERM Q7 RF -най-сърдечни благодарности.
LazarGanev - "Велик майстор"
djeko, радвам се че нещата си влизат в релсите, но ще е пресилено да се каже, че стайният термостат носи икономия от 40-50%. Но 15-20% икономия може да му се припише. Немалък спад в разхода идва и от факта, че къщата вече се е климатизирала и не дърпа толкова топлина, както в началото. Вече можем ли да те слагаме в списъка на доволни ползватели на пелетен котел? :wink:

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: