Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ndinev - специалист
Послушай stanetzz. Повечето контролери са предвидени за такова ограничение.

Ако това не стане може да прекъснеш жиците и да добавяш резистор.
alexast - специалист
Какво съпротивление трябва да сложа.1,2,5,10 килоома и колко вата трябва да бъде
ge6aaaa3 - специалист
Номера с резистора, ще стане единствено, ако ръкохватката ти е с потенциометър. Сигурен ли си че е такава?
shotik - майстор
alexast написа:
Здравейте.Имам сериозно питане.Взех си малко вело-моторче с 3 гуми на 48 волта,16А.Това пише на него.Та проблема ми е че тук където живея за да мога да го карам не трябва да развива повече от 20/22 км ,а то върви с 35-40 по равното.Има си ръкохватка за газта на кормилото където влизат 3 кабела.Мога ли от там да го "скопя" малко.Благодаря
Аз не виждам какво ти пречи да си го караш така,само да се ограничаваш в завъртането на ръчката.Нима колите с голяма мощност им я намаляват ,за да се движи с ниска скорост ? Това зависи само от задкормилното живо устройство.
Дори и да го ограничиш,ако трябва да се изкачиш по някакъв наклон ,дали ще има силата да се изкачи,след като си я намалил?
И последното за сега от моите размисли-кой ще ти мери скоростта ,аз дори с колело понякога се движа с около 30 км /ч,а по наклонени на долу участъци ,както е при телевизионната кула в София ,дори и до 35 км./ч си позволявам.
alexast - специалист
Да ръкохватката е с потенциометър.Ами колкото и да е смешно направили са нещо като гражданска отговорност за тези електровелосипеди.Трябва да направя тази застраховка и после да се представи пред кат където ти измербат скороста.Тъпо но факт.....ОК ще пробвам с резистор
ge6aaaa3 - специалист
Нима колите с голяма мощност им я намаляват ,за да се движи с ниска скорост ? [/quote]
В същност, ДА. По-мощните коли, предназначени за пътищата, са електронно ограничени. Виж един пример: SLS AMG GT Coupé . Електронно ограничена е на 320км/ч.
Не виждам какво им пречи колело с 50км/ч, ама както и да е.... По надолнищата, спокойно съм вдигал 45-50 с обикновенно колело... Спокойно имам предвид, че може и още, не че се управлява спокойно... :-D
shotik - майстор
ge6aaaa3 написа:
Нима колите с голяма мощност им я намаляват ,за да се движи с ниска скорост ?
В същност, ДА. По-мощните коли, предназначени за пътищата, са електронно ограничени. Виж един пример: SLS AMG GT Coupé . Електронно ограничена е на 320км/ч.
Не виждам какво им пречи колело с 50км/ч, ама както и да е.... По надолнищата, спокойно съм вдигал 45-50 с обикновенно колело... Спокойно имам предвид, че може и още, не че се управлява спокойно... :-D[/quote]

Колите може и трябваше да се ограничат до 165км/ч според някаква европейска директива,не знам дали има резултат,но 320 км/ч също са доста спрямо заложените в много страни от 110 до 140 км/ч. по магистралите.

Като бях млад и аз съм се пускал до към 47-50 км/ч покрай телевизионната кула ,но сега на 62 години не мисля да си правя опити,разбрал съм много неща за високата скорост както при велосипедите,така и при колите ,така и при локомотивите с които съм работил.
zec ingenering - специалист
alexast написа:
Здравейте.Имам сериозно питане.Взех си малко вело-моторче с 3 гуми на 48 волта,16А.Това пише на него.Та проблема ми е че тук където живея за да мога да го карам не трябва да развива повече от 20/22 км ,а то върви с 35-40 по равното.Има си ръкохватка за газта на кормилото където влизат 3 кабела.Мога ли от там да го "скопя" малко.Благодаря
alexast написа:
Да ръкохватката е с потенциометър.Ами колкото и да е смешно направили са нещо като гражданска отговорност за тези електровелосипеди.Трябва да направя тази застраховка и после да се представи пред кат където ти измербат скороста.Тъпо но факт.....ОК ще пробвам с резистор
alexast, ти много ме заинтересува с това “нещо като гражданска отговорност”, а сигурен съм и много други съфорумци искат да разберат. Аз щото си карам е-колелото (в София) вече 3 год. и никой нищо не ми е искал до сега. Що не ни разкажеш малко повече за твоя случай, къде живееш, какво е “моторчето” или “колелото”, дай някоя снимка и т.н. Много ще сме ти благодарни! :?:
alexast - специалист
Здравейте отново.Аз съм в Малага,Испания.Тук е туристическа зона и има много такива е-велосипеди под наем,и това е накарало местните власти да вземат това решение.Застраховката се казва"Responsapilidad civil"което си е чиста гражданска отговорност плаща се 45 евро на година.И минаваш на преглед за контролиране на скоростта и на спирачките.Снимки се каня да пускам от 3 дни ,но обещавам в понеделник.Благодаря
ge6aaaa3 - специалист
Ами, пробвай да сложиш един тример и нагласяй докато достигнеш желания ефект. Само внимавай на кой край на потенциометъра слагаш тримера, за да не стане минималната ти скорост да е 25км/ч. :-D

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: