• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rumeniak - специалист
kuuuuuul написа:
Малко от това фолио ще е супер за неотопляема тоалетна,а ако може и в банята :?
За мокри помещения си има други технологии. Фолиото не е подходящо за баня!!!

Прикачен файл

podovo-20.jpg
Баня в село Голяновци
podovo-20.jpg (99.37 KиБ) Видяна 4145 пъти

Прикачен файл

podovo-12.jpg
Баня с тоалетна село Голяновци
podovo-12.jpg (100.04 KиБ) Видяна 4145 пъти

Прикачен файл

2012-12-12 18.25.46_resize.jpg Баня в Боровец Хилс.

Прикачен файл

DSC01592.JPG Баня в кв. Симеоново.
infomar
Отоплявам се с 2 бр. климатици.
За един климатик:
Среден разход за последните 30 дена - 300вата/час или 7-8 киловата на ден (замерено с уред!!). Поддържа 20-22 гр. денем, 18 нощем. Стаята - 16 кв. височина 2.40м без изолация, 2 външни стени, в Плевенски окръг.
За месец около 240 кв. х 22 ст =53 лв.
fbr - майстор
Иии колко градуса е в стаята, ако не работи никакъв отоплителен уред 3 дни подред.
infomar
fbr написа:
Иии колко градуса е в стаята, ако не работи никакъв отоплителен уред 3 дни подред.
Ако питаш мен - не съм замервал колко гр. е след 3 дни ако не работят... Не съм ги спирал - само единият за час-два докато отстранят една повреда по захващането му.
Не разбирам каква е функцията на изстиване на стаята от начинът и на отопление :? Отопление с газ, нафта, ток...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Това не съм го учил в училище.
Специалистите казват, че много харчели - трябвало да бъде около 200-250 вата/час за аналогично отопление....... ще видя защо имам преразход :sad:
fbr - майстор
Ами щом може да поддържаш с по малко от 30W на кубик , температурата сигурно няма да пада под 14-15 градуса без отопление. Това може да става, само когато отдолу и отстрани те топлят съседи. И би следвало за този факт да си траеш, а не да се хвалиш.
infomar
Да си забелязал че се хваля?
Темата е "с какво се отопляваме" и аз споделих аз с какво се отоплявам.
Само за протокола: Живея в къща самостоятелно, най-близкият съсед е на около 40-60 метра от мен. Отоплявам две стаи на два етажа един над друг - нямам нужда от повече, от горе е гредоред без изолация все още.... стените са тухла 45-50 см. дебелина, гипсова замазка, пластм. дограма стандартно стъкло, конденз нямам. В едната живее майка ми, в другата аз. В банята/тоалетната и кухнята които не се отопляват директно освен при готвене е 10-12 гр. Следя постоянно температурата защото ако спадне под нулата в не отопляемите - трябва да ги топля с нещо за да не замръзнат тръбопроводите. Минимално там за последният месец е паднала до около 7 гр. един-два пъти. Средно е над 10 гр.
Нямам наблюдение дали ако не отоплявам стаите темп. в тях ще е 14-15 гр. Може да е толкова, може и по-малко, но това не ме е интересувало до момента.Във всички случай ако не се отопляват то темп. в тях ще се изравни с външната.
Последна промяна от infomar на нед дек 30, 2012 2:11 pm, променено общо 1 път.
rumeniak - специалист
С риск да се повторя (защото някои хора четат през ред) Най-важно е да имаш ДОБРА ИЗОЛАЦИЯ. С какво ще се топлиш е въпрос на личен комфорт. Сметките го показват, с малки изключения. Един харесва да му бръмчи и вее климатика, друг иска на дърва, трети на конвекторна печка, аз на отоплително фолио. Както беше писал 1 колега мнението е като гъ.а! всеки си го има.
hidrazin - майстор
Дали е "нанофолио" или подово с кабел - все едно. Дамо дето на цената на квадратен метър фолио може да си вземеш
отоплителен контур за цялата стая че даже ще ти и останат малко пари да донадиш за терморегулатор. Иначе сметките
за ток са си все същите - високи. Който има излишни пари ако иска може да се топли и като си гори в камината летвички
от палисандрово дърво или махагон поръчани по размер.
:partyman:
fu4ko - специалист
Чаро написа:
fu4ko написа:
не ми трябва да е пуснато постоянно,а само когато се храним.Точно това е предимството-Влизаш,пускаш и ти е топло.Излизаш и гасиш като не ти трябва.
Пробвай да влизаш в кухнята облечен дебело, със зимните обувки и шапка.
Ще ти е топло и без отопление.
:-D

Що се опитвате да изтаковате дявола по неведуми пътища?
:lol:

никой нищо не се опитва.Просто изказвам факти защото всички отричат това отопление както и ти както гледам не вярваш.Ела и се убеди сам.Онзи ден имах гости и показах на момчето фолиото и още като влезе преди да го види каза:усеща се.че има отопление.Всеки си има право да преценява с какво да се топли.Лично аз мразя да ми бръмчи,духа и така нататък.Топлил съм се с климатик на предния обект в караулното.Най досадно ми беше бръмченето,да не говорим когато паднаха повече температурите,че и по блуза ми беше студено.С фолиото по блуза не ми е студено.Така,че няма нужда да седя с яке. :-D
fu4ko - специалист
hidrazin написа:
Дали е "нанофолио" или подово с кабел - все едно. Дамо дето на цената на квадратен метър фолио може да си вземеш
отоплителен контур за цялата стая че даже ще ти и останат малко пари да донадиш за терморегулатор. Иначе сметките
за ток са си все същите - високи. Който има излишни пари ако иска може да се топли и като си гори в камината летвички
от палисандрово дърво или махагон поръчани по размер.
:partyman:

Знам,но някои хора като мен не могат да извадят 300лв и да дадът на куп за инфрачервена картина или панел.Всеки си преценява според възможностите.Дали ще взимам фолио и да си направя панел или ще взема готов,цената ми излиза една и съща.Колкото до терморегулатора,той е най малкия проблем в системата.Взех най обикновен за 15лв за проба и върши същата работа като за 30лв :-D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16

Тема "С какво да се отоплявам?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: