Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
men79 - специалист
Да, тетка и коляно веднага следва........
VLADO66 - майстор
Ако само резбата е спукана пробвай първо да навиеш нипела обилно намазан с това www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=11299
jekasus - майстор
Понеже съм имал един-два подобни случая и нямам ъглов поялник.
1 - Ще отрежеш там, дето посочих.
2 - Лепиш прехода и коляното, както е на снимка. В зелено с парченца тръба прехода, коляно и муфата да са плътно.
Прикачен файл:
тръба 2.JPG
тръба 2.JPG (17.07 KиБ) Видяна 2034 пъти
3 - Оставаш поялника да изстине и заваръчна муфа я слагаш странично спрямо нагревателна плоча( закрепваш с по-дебела тел в втората дупка) оставяш да загрее хубаво.
4 - Залепваш :-D
5 - Владо не бих рискувал със тая заварка.
Последна промяна от jekasus на нед дек 30, 2012 6:02 pm, променено общо 1 път.
men79 - специалист
Да, обаче точно тетката е спуканата част.......
jekasus - майстор
Купуваш нови
преход ф20х1/2Изображение коляно ф20Изображениемуфа ф20Изображение
Пукнатия преход(дето му викаш тетка) и коляно ф20 отдясно, които са залепени плътно ги джаскаш на боклука.
И парче ппр тръба ф20 ще ти трябва.
men79 - специалист
Разбрах ти замисъла, но всички части ще ги свържа плътно, но после как ще свържа муфата към тръбата.... много е навътре и няма да може да се нагрее с поялник тръбата.... аиде муфата е лесно, но тръбата, която е навътре ...?
шоп - майстор
Къртиш толкова, че да може да работиш, ако трябва и целия поялник да вкараш. Може да се стигне и до това за което Владо казва- да работиш и от другата страна на стената. Дано не е баня с плочки или комшия:-(

Абе мръсна работа е с това къртене.
men79 - специалист
Баня е съвсем нова :)
jekasus - майстор
jekasus написа:
3 - Оставаш поялника да изстине и заваръчна муфа я слагаш странично спрямо нагревателна плоча( закрепваш с по-дебела тел в втората дупка) оставяш да загрее хубаво.
Понеже не съм го правил отдавна се поправих че е втората дупка.
И явно пиша неразбираемо, направих видеопост как да го направиш на шибано място с наличен инструмент без да събаряш половин стена.
Ако някой има претенции за "печката" - отдавна е пенсионирана.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zHAP3qGyoDw[/youtube]
men79 - специалист
jekasus написа:
jekasus написа:
Понеже не съм го правил отдавна се поправих че е втората дупка.
И явно пиша неразбираемо, направих видеопост как да го направиш на шибано място с наличен инструмент без да събаряш половин стена.
Ако някой има претенции за "печката" - отдавна е пенсионирана.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zHAP3qGyoDw[/youtube]
Оправих си тръбата... по този начин и избегнах голямото къртене . Майсторът тъкмо се готвеше да ми разбива апартамента.....показах му това и той толкова се впечатли от тази идея, че накрая ми взема символичните 15 лева.
Мерси за помоща

Тема "Проблем с постоянен теч в дневна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: