• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hidrazin - майстор
Щом имаш излишни пари за ток ...
:partyman:
fu4ko - специалист
hidrazin написа:
Щом имаш излишни пари за ток ...

От данните които е дал Rumenqk мисля,че и 50лв да ми излезе на месец мога да си го позволя.Ми то ми излиза по евтино от на дърва.При цена на кубик дърва 75лв си е супер.Освен това няма да го има досадното мъкнене,зареждане на печка и цепене.50лв към сметката за ток за мен не са много :supz:
hidrazin - майстор
fu4ko написа:
От данните които е дал Rumenqk мисля,че и 50лв да ми излезе на месец мога да си го позволя.Ми то ми излиза по евтино от на дърва.При цена на кубик дърва 75лв си е супер.
Много правилно! И данните са верни, само дето има една подробност. Тези пари ще ти стигнат за да не ти замръзнат тръбите. Пък ако искаш и ти да се топлиш за толкова
ще трябва фолиото да го използваш като одеяло. Не знам що си мислите че има някаква далавера? Това че използват странни и сложни думички нищо не означава.
Вярно, по-комфортно е усещането но цената за отопление не е по-ниска отколкото например с кварцова печка.
fu4ko - специалист
hidrazin написа:
fu4ko написа:
От данните които е дал Rumenqk мисля,че и 50лв да ми излезе на месец мога да си го позволя.Ми то ми излиза по евтино от на дърва.При цена на кубик дърва 75лв си е супер.
Много правилно! И данните са верни, само дето има една подробност. Тези пари ще ти стигнат за да не ти замръзнат тръбите. Пък ако искаш и ти да се топлиш за толкова
ще трябва фолиото да го използваш като одеяло. Не знам що си мислите че има някаква далавера? Това че използват странни и сложни думички нищо не означава.
Вярно, по-комфортно е усещането но цената за отопление не е по-ниска отколкото например с кварцова печка.

Това за тръбите...Без коментар.Добра идея между другото да сложа фолиото под чаршафа.Голям кеф :-D не съм се сещал.Мерси за идеята.Не искам да споря с никой.Темата е за отопление и споделих.Весели Празници!!!Със здраве всеки да се отоплява кой с каквото му е удобно.
hidrazin - майстор
И знаеш ли кой е производителя на това "нанофолио" ? Ами NANOEXCEL CORPORATON LTD. със седалище Делхи, Индия.
Ето и централата на компанията :lol: :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qbKXkVIhK1A[/youtube]
Миналата година директорът на компанията беше задържан за измами. Същата компания произвежда и други
продукти като:
НАНО ГРИВНИ за да придобиеш голяма био енергия и даже лекува
ТОПКА ЗА ПРАНЕ по нано технология, която пере без прах и сапун
НАНО РИЗА, която не се цапа.
Дано ти стане ясно за какво става дума. На какво ти прилича производителя на това чудно фолио?
Интересно защо още на са фалирали производителите на климатици, тези на перилни препарати или пък текстилната
индустрия? Пък и нещо не намирам в нета информация да е стоплило "хиляди хора" по целия сват? Обаче пък
има снимка от ареста на мошеника:
http://www.thehindu.com/todays-paper/tp ... 478709.ece
fu4ko - специалист
hidrazin написа:
И знаеш ли кой е производителя на това "нанофолио" ? Ами NANOEXCEL CORPORATON LTD. със седалище Делхи, Индия.
Ето и централата на компанията :lol: :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qbKXkVIhK1A[/youtube]
Миналата година директорът на компанията беше задържан за измами. Същата компания произвежда и други
продукти като:
НАНО ГРИВНИ за да придобиеш голяма био енергия и даже лекува
ТОПКА ЗА ПРАНЕ по нано технология, която пере без прах и сапун
НАНО РИЗА, която не се цапа.
Дано ти стане ясно за какво става дума. На какво ти прилича производителя на това чудно фолио?
Интересно защо още на са фалирали производителите на климатици, тези на перилни препарати или пък текстилната
индустрия? Пък и нещо не намирам в нета информация да е стоплило "хиляди хора" по целия сват? Обаче пък
има снимка от ареста на мошеника:
http://www.thehindu.com/todays-paper/tp ... 478709.ece
На фолиото пише друго за произведено.Както и да е.Знае се,че доста фирми има които производството им е в Индия,Китай и така нататък.Където ще да се произвежда мен не ме интересува.Ами аз дадох информация.Двама колеги също.Информация има,макар и малко.Явно не търсиш правилно. :-D По нагоре споменах опит с клматика.Ако ще и най икономичния да ми предлагат няма да си взема.Причините съм ги казал.
trace74 - специалист
Опита ти с климатика не е опит, защото по всяка вероятност си ползвал евтин климатик от нисък клас, което не може да ти даде истинска представа за възможностите на един качествен климатик. Естествено, че посредствен климатик няма да ти свърши работа или ако я свърши ще е с големи компромиси от гледна точка на възможности да подържа зададената температура при ниски външни температури и откъм шум и стабилна работа. При скъпа и качествена машина нито шум ще чуеш, нито ще вее както ти се изразяваш, а температурата в помещението 22-23 градуса и главното далеч по -икономично от това фолио. Отоплявам 60 м2 хол и кухня с трапезария с климатик Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 60 ZJX-S, като се подържат 22 градуса в помещението, чудно ми е с това фолио как ще го постигнеш и за какви пари.

18-19 градуса е абсурдно ниска температура за зимата.
valio2007 - специалист
rumeniak не е ли прекалено голям риска на последните две снимки от разтапяне на PVC тръбите?
fu4ko - специалист
trace74 написа:
Опита ти с климатика не е опит, защото по всяка вероятност си ползвал евтин климатик от нисък клас, което не може да ти даде истинска представа за възможностите на един качествен климатик. Естествено, че посредствен климатик няма да ти свърши работа или ако я свърши ще е с големи компромиси от гледна точка на възможности да подържа зададената температура при ниски външни температури и откъм шум и стабилна работа. При скъпа и качествена машина нито шум ще чуеш, нито ще вее както ти се изразяваш, а температурата в помещението 22-23 градуса и главното далеч по -икономично от това фолио. Отоплявам 60 м2 хол и кухня с трапезария с климатик Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 60 ZJX-S, като се подържат 22 градуса в помещението, чудно ми е с това фолио как ще го постигнеш и за какви пари.

18-19 градуса е абсурдно ниска температура за зимата.

Климатика е мидеа.Не знам какъв клас е.Такъв беше сложен.С това фолио ще го постигна с пари по малко отколкото за скъпия и качествен климатик.Как няма да вее скъпия климатик?да не би да не духа :-D да не би скъпия климатик да не духа ами да грее като кварцова печка?Ми който на каквато температура е свикнал.В казармата в стаята беше винаги 18 градуса па не ми е било студено и се завивахме с по едно одеяло.
hidrazin - майстор
fu4ko написа:
Климатика е мидеа.Не знам какъв клас е.Такъв беше сложен.С това фолио ще го постигна с пари по малко отколкото за скъпия и качествен климатик.Как няма да вее скъпия климатик?да не би да не духа :-D да не би скъпия климатик да не духа ами да грее като кварцова печка?Ми който на каквато температура е свикнал.В казармата в стаята беше винаги 18 градуса па не ми е било студено и се завивахме с по едно одеяло.
Мидеята е клас нула (нищо). :lol: С това фолио наистина ще го постигнеш за по-малко пари. Също така за 2-3 зими ще подариш на енергото един
хубав климатик само като разлика от сметките.
Ама що да те мисля, като гледам как си свикнал в казармата може и без отопление да минеш. Един шинел и вълнени ръкавици и си готов за зимата.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16

Тема "С какво да се отоплявам?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: