• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
dedo52 - напреднал
Купих си четириоперационна дърводелска машина родно производство на старо, но не знам на кой завод. Ще се опитам да кача снимки - ако някой знае да ми каже.Проблема на машината е, че колелото , което предава движение на подаващите валове е гумирано по периферията но гумата се е скъсала. В момента работи с някакво колело със същия диаметър с канал за ремък, на което е поставено гумено уплътнение от уличен водопровод, но не е работа, защото се къса бързо.Та молбата ми е, ако някой знае от къде може да си купя ново колело или къде може да се напласти старото с гума нека каже, Добре ще е да е близо до Пловдив.

Прикачен файл

Колело щрайхмус гумен бандаж.jpg

Прикачен файл

Щрайхмус2.jpg
Щрайхмус2.jpg (115.33 KиБ) Видяна 4695 пъти

Прикачен файл

Щрайхмус1.jpg
Щрайхмус1.jpg (106.78 KиБ) Видяна 4695 пъти
novgradski - специалист
По принцип в стария "завод" си правихме пресформи от стомана и ги носехме на вулканизатора.Той си имаше суров каучук и преса за изпичане.Ние пък можеше да си ги изчислим (заради свиването при изстиване) и изработим...маншони ," О"-пръстени ,тампони,бандажирани колела.Правил съм си и за мен бандажирани колела-за колички,дъмбели ...(имах възможност да ми направят и пресформите).
dimitarhp - напреднал
Пловдив ,Карловско шосе,в двора на бившата мототехника.Там има цех ,в който могат да ти сложат гума.
griffin - майстор
Друг вариант който мога да ти предложа въпреки че не знам точно как се ползва колелото, но на банцинг колелата като се скъса гумата на която лежи лентата залепят корк. По магазините има листове от 2 до 6мм с неопреново лепило може и да може да ти свърши работа.
pvk1967 - специалист
Определено сниманата машина не е силистренско производство, затова мога само да кажа, че ако съвпада диаметъра виж на Карловско шосе, където казва колегата! Промяната в диаметъра и покритието ще наруши конструктивните параметри и ще създаде излишни ядове!
dimitarhp - напреднал
Машината е Якорудка :yawinkle:
Не съм сигурен но ме пратиха там за подобна работа ако ти е близко провери
Влизаш в кичука от бетонния надлез на втория светофар ляво 200м и има едно широко като площадче магаззин лагери ремъци бандажи
duco - специалист
Друг вариант е да си монтираш отделен електромотор за подаването моя е 0,55кВ 1400 оборота.
rum_sz - специалист
viewtopic.php?f=35&t=29559#p457337

Свали модула с циркуляра, и направи от него отделена машина.По бор апарата ще имаш малко игра.Успех :)
pvk1967 - специалист
Това със свалянето на модула добре - виждал съм такива модификации - става, но това не решава проблема на колегата с бандажираното колело! Аз преди време си осигурих резервно и сега съм спокоен! Вариантите са само два - да го рециклираш някъде или да си купиш резервно от производителя!
  • 1
  • 2

Тема "Колело за щрайхмус бандажирано с гума" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: