• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
hakama - специалист
Търся евтин вариант за подова настилка на стая 13.5квадрата. Веднъж съм редил и употребяван и стана добре.
По магазините в момента върви ли някаква изгодна оферта?
Благодаря
София
npnconstruction - специалист
Най-евтиния ламинат на квадратен метър с всичко (ламинат, подложка, первази, елементи към первазите, доставката, качването на материала и монтажа на всичко) около 15-16 лв/м2 и то ламинат 6мм с 2 мм подложка без право много на избор. Всичко останало отиваш към 20 лв/м2 и нагоре. Друг още по-евтин вариант можеш да си сложиш и балатум, който имитира визията на ламиниран паркет и масивен паркет. Напиши в търсачките балатум и ще ти излязат евтини варианти. Но не забравяй, че евтиното често е за сметка на качеството.
hakama - специалист
Паркет ще е, в Баухаус ще има на 11лв 8мм, 31; но може и 7ца да се потърси, за 6мм си мисля че ще е слабо вече и няма да изкара дълго. Остава подложката, а первазите - мисля че от разполовен кошак по диагонала - ще е най-простото и семпло решение. Само не знам дали ще излезе по-евтино от купешките.

Монтажа ние ще си го правим естествено.
Chefo77 - майстор
6/7/8 мм няма абсолютно никакво значение за УСТОЙЧИВОСТТА НА ИЗНОСВАНЕ. И трите варианта са 31-и клас (АС3) и ще се държат по абсолютно еднакъв начин. Единствената разлика е в дебелината, която е от значение ако има неравности. В Баумакс имаше един 6 мм на промоция, ОК като марка (а всъщност е произведен от Класен), десен три дъски дъб, с импрегниран клик - в пъти по-добър вариант, отколкото сух клик и ламинат с директен принт, ако ще да е 2 сантима. Первазите - PVC с кабел канал Vox Optima в Алати е 3.60 за 2.5 метра, стои достатъчно добре и елементите му не са скъпи, монтажът му е лесен ... не знам за какво ви е да цепите кошак (каквото и да е това), а ако това е някакво дърво, после да се чудите как да го лакирате, да го лепите ли, да го ковете ли ... В майка ми има едни дървени високи первази, хванати с гъза си с едни огромни винтове, но не иска да и ги сменям ...
При покупката на ламинат предвидИ 5 % за фира (може и повече), предвидете захващането на первазите да е през 30-35 см, не 2 за метър, както "препоръчват" "специалистите-консултанти", които никога не са монтирали, но са силно компетентни.
marian1 - майстор
Не зная от къде си, но ако си от София, ти препоръчвам една фирма, не зная името и - намира се в задните улички на ул. Летоструй -от пожарната на Герена по улицата и след моста на 2 пресечка - има табели - там в една къща има доста богат избор, и най-хубавото е че в цената на ламината има включен монтаж, подложка и первази и монтаж - само клипсове и ъгълчета се закупуват допълнително - хората са отзивчиви и работливи. Богат е и избора на разновидности и класове. ( за да не скача някой, нито съм от фирмата, и най-вече ми е ясно че безплатно е сиренето само в капана :lol: ) но от фирмата съм доволен аз и 7-8 приятели на които ги препоръчах! Толкоз, процент не взимам, но пия бира - ако свършиш работа - да черпиш една - дори и виртуална - тази е най-блага....за този който черпи! :lol: Успех!
hakama - специалист
Chefo77 написа:
6/7/8 мм няма абсолютно никакво значение за УСТОЙЧИВОСТТА НА ИЗНОСВАНЕ. И трите варианта са 31-и клас (АС3) и ще се държат по абсолютно еднакъв начин. Единствената разлика е в дебелината, която е от значение ако има неравности. В Баумакс имаше един 6 мм на промоция, ОК като марка (а всъщност е произведен от Класен), десен три дъски дъб, с импрегниран клик - в пъти по-добър вариант, отколкото сух клик и ламинат с директен принт, ако ще да е 2 сантима.
Това е нещо интересно - как мога да позная кой ламинат е с инпрегниран клик (без директент принт)? Кажете още някои магазини - да проверявам за оферти/цени. :idea:
Колко струва подложката?
ПП: Кошакът е дървена летва с квадратно сечение. Ще го лепим вероятно. На първо време може и без первази да кара.
Chefo77 - майстор
hakama написа:
Chefo77 написа:
6/7/8 мм няма абсолютно никакво значение за УСТОЙЧИВОСТТА НА ИЗНОСВАНЕ. И трите варианта са 31-и клас (АС3) и ще се държат по абсолютно еднакъв начин. Единствената разлика е в дебелината, която е от значение ако има неравности. В Баумакс имаше един 6 мм на промоция, ОК като марка (а всъщност е произведен от Класен), десен три дъски дъб, с импрегниран клик - в пъти по-добър вариант, отколкото сух клик и ламинат с директен принт, ако ще да е 2 сантима.
Това е нещо интересно - как мога да позная кой ламинат е с инпрегниран клик (без директент принт)? Кажете още някои магазини - да проверявам за оферти/цени. :idea:
Колко струва подложката?
ПП: Кошакът е дървена летва с квадратно сечение. Ще го лепим вероятно. На първо време може и без первази да кара.
Импрегнираният клик се познава лесно - неламинираната част от дъските (клик-а) стои мазна. Картонът на самите пакети често е омазнен от вътрешната страна. Не можеш да се изцапаш, но стои на петна, сякаш си го изцапал с восък.
Директният принт е по-сложен за обяснение и за познаване. В общия случай самата дъска няма гланц, изглежда сякаш няма покритие.
Цени се сравняват в големите хипермаркети - Алати, Баумакс, Баухаус, Практикер, Бриколаж ... Но тях ги касае основно цената. Истински адекватен съвет и качествен ламинат ще получиш извън тези магазини. Бих ти препоръчал Паркети Миланов.
И си сложи пластмасов перваз. Не се занимавай с този кошак.
monilan - специалист
Преди 2 години правих ремонт у дома и си сложих ламинат в коридора. Него го взех от един магазин в блока срещу Арена Запад, от другата страна на булеварда. Имаше и десени на доста изгодна цена, мисля че бяха под 10лв. Името на фирмата не го помня! :? Ако не се лъжа, имат и магазин някъде около Герена, така че може да са една фирма с магазина, който ти е дал един колега няколко поста по нагоре.
hakama - специалист
Засега, не попаднах на клик с импрегнация, под 10лв, варианта е сам да си ги направя...
7,70лв, 31, 6-7мм без директен принт - засега на този се спрях.

Бараката ни за пчеларския инвентар е протекла. Покрива е с рекламни платна + битум, еми не стана... на втората година явно е изгоряло някъде.

Засега съм се спрял на поцинкована ламарина - втора или нова.
По-евтин вариант има ли? Около 20квадрата е.
hakama - специалист
Този вид перваз (ПВЦ с клипс) - колко излиза метъра с дюбелите и клипсовете (дюбели мисля че имам)?
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Eвтин вариант за подова настилка; ламинат, София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: