• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
При мен максимална доза 34 гр .гони -24 киловата мощност , така и не разбрах колегата какви му са настройките и режима в момента .Според него макс доза е 20 гр и пак задръства , а с 34 какво ще прави .
vlado_sm - специалист
Не знам колко ще помогне , но да ти кажа от около 10 дена заковах на едни настройки и за сега всичко е ок-вероятно и топлото време си оказва влияние.Та настройките са-ръчен режим-шнек 1650, пел мин-3,5, пел макс-20,5, пауза - 15 сек, темп на котела-46 градуса, помпа на 43 градуса, вентилатор-80 %.Държи ми температура на жилището около 21 градуса-вечер с термоглавите я намаляме малко-18-19.Консумация 2 чувала и малко.Пелетите ми не са много добри и все пак се държи прилично.Преди два дни имах проблем - прецака ми се фотодатчика и докато го сменим около 5 часа не работи.Качих температурата на 60 градуса и в стаите стана нетърпимо-нямам изолации и темподобни, но според моите наблюдения около 45-50 гр температура на котела ми пасва най-добре.Пробвай да я намалиш малко и ти да видиш как ще е.
lusynik - специалист
За това питам за вида на пелетите.При мен са 950 гр??????
lusynik - специалист
С настройките на колегата-по мои сметки е около 10кв,тези които му предлагам-около 14кв.
Както по-напред бяхте писали-всичко е строго индивидуално!!!
plastkomfort - специалист
lusynik написа:
plastkomfort написа:
Зададена температура 68

Пелети макс . 20.5

Пелети мин . 4.0

Пауза 15сек .

Хистерезис 10

Вентилатор 90%

Качва до 71 градуса и после бързо пада до 62 и бавно наваксва.

Колега,пробвай следното:Пелети макс-34,пелети мин-8,Пауза-17,хистерезис-10,вентилатор-60%/зависи от много неща,но пробвай/,капацитет на шнека 1050 гр-това е примерно/какви пелети ползваш???/Почистване на 5 мин-30 сек.От кой вид е горелката-с чистачка или без? ......Да-а,прегледах ти постовете назад.Важните въпроси са:
1.Какви пелети ползваш?
2.Какво количество подава шнека?
3.Наклона на шнека?
4.Наклона на горелката?
5.Има и едни тънкости със скарите/разбрах го след дъ-ъ-ълго киснене до горелката,чесане по главата,псуване и пиене на ракия.../огледай ги внимателно,и виж дали това е нормалното им положение,има възможност да се разместват.
Има и други въпроси,но тези са достатъчни за начало.
Горелката не е лоша,като цяло,върши работа и е безобразно проста.Друг е въпроса,че търговците се насраха с тези цени...За сега слабото им място е чистачката,но се надявам скоро да си реша проблема.Правих опити и работи коректно и без чистачка!?!?!Така,че не унивай,не си сбъркал в изобщо!!!!
1.Пелетите са от дъб и бук.

2.шнек 1450

3.Наклона е около 45 градуса.

4.Наклона на горелката съм го спазил.

5.Скарата мисля че е добре набивам я докрай.
filmatoplo - майстор
Има ли положителни резултати :wink: .
Choch - специалист
Настройките,които ми направиха при монтажа на горелката:
пелети min:4.4
пелети max:38,6
пауза 30s
хистерзис-10
вентилатор- 90%
почистване през 5минути за 12 секунди
капацитет на шнека-1350
мощност 16кВт

Пелетите са от широколистна дървесина-продавача твърдеше че са "велинградски"-каквото и да значи това :-s
filmatoplo написа:
Има ли положителни резултати :wink: .
Май се доближавам до истината но засега ще замълча.
По колко време ви работи на 10%?
Колко градуса ви качва нагоре от зададената?
vlado_sm - специалист
При мен работи малко на 10 %-не съм засичал но не е повече от 5-10 мин.По време на работа на 10 % почти не качва градуси-повече се качват от инерцията събрана при работа на 100%.Задал съм 46 градуса-да отиде максимум до 47.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: