Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!Ако може някой по-компетентен от мен да ме посъветва!!! :?
Искам от съществуващ ел.контакт,да прокарам нов кабел ,за да инсталирам
нов контакт троен.Искам да запазя стария контакт,като бих вкопал новия кабел
надолу кам лайсната на ламината и да го опана на около 3-4 метра и там да вградя
нов контакт троен.Просто да свържа жичките на кабела към контакта отзад отвътре или с някакъв
вид клема/май така се наричаше :? /преди самия контакт?
Благодаря за помощта!!! :prayer:
jekasus - майстор
За телевизор? :-D За фурна надали ще стане.
galin56 - специалист
Ами няма ли да е най лесно тогава ако вържеш новия кабел директно на болтовете на стария контакт. Сваляш капака му разхлабваш му болтчетата и подпъхваш проводниците за новия контакт. Взимаш си там колко метра ти трябват мостовак, прекарваш, зануляваш новия контакт(мостче между нулата и заземителните пластинки и си готов. Според мен така е най-лесно, стига да е възможно де.
Благодаря за отговорите колеги!!!Да и аз си мисля така да го направя,да вържа кабела направо за болтовете на стария :?
..предвидил съм го за използване на компютър,тонколони евентуално телевизор,така че предполагам няма
да го претоваря :roll:
ferrari4456 - специалист
Редовно си го правя ,питъл съм братовчед ми ,а той работи в чез и казва остави си 1-2контакта в стаята ,ако включваш нещо силно.

Отклоних се малко ,значи както ти е кабела в стената го намираш ,на 15-20см от контакта ,копаеш дупка за да сложиш разпределителна кутия ,вървя кабела за стария ти контакт ,решеш съществуващия къбел с клещи и слагаш кутията с лустер клеми връзваш кабелите ,просто от отдолу идва един и ти го раздвояваш ,в едната страна на клемата старата жичка отдолу ,а отгоре съществуващата стара жичка и новата и се отклоняват ,аз обикновенно слагам отгоре топло свиваем шлаух ,но е по към по желание.Това е ,но контакта да не е някакъв където да си свържеш печка ,микровълнова и хладилник наведнъж.

ПП Видях че си отговорил ,по добре си го направи както ти казах и без това ще копаеш ,не го прави мърляво после да се чудиш как да набуташ стария контакт с толкова жици отзад ,нещо може да се откърти и такива.
jekasus - майстор
Има контакти с по две гнезда за кабели и това занимание с къртене, разпределителни кутии и т.н. са излишни.
galin56 - специалист
milenzh написа:
Благодаря за отговорите колеги!!!Да и аз си мисля така да го направя,да вържа кабела направо за болтовете на стария :?
..предвидил съм го за използване на компютър,тонколони евентуално телевизор,така че предполагам няма
да го претоваря :roll:
Ми така според мен е най-добре. Срежеш ли го един път кабела на снадката никога не е същия и първо там нагаря. А в тоя вариант не го режеш никъде, което е най-добрия вариант.
А не може ли да се избегне разпределителната кутия,за да не къртя
а направо да вържа новия кабел към болтовете на контакт?
jekasus - майстор
Прочети пак предния ми пост.
ferrari4456 - специалист
Човека просто иска още един контакт.
Човек контакта няма да гръмне ,просто отзад ще има страшно много жици и неща 5жици с моста на контакта ти ще станат.
Просто човек ,който се занимава професионално с това(братчеда) ти го казва.Не някой обикновен електротехник(нищо лично към тях).Както си решиш ,ако ти се свиди къртенето ти си знаеш :)
И ако е вързан добре кабела ,където е прекъснат преди контакта и се изолира и натегне хубаво и се сложи топло свиваем шлаух ,няма абсулютно никакви проблеми!
Говорим и за качествена клема!
Имаше едни немски и едни френски около двойно по-скъпи от обикновенните ,много са качествени!

Тема "Как да разклоня ел.контакт,за да направя нов допълнителен?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: