Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Здравейте!Мой колега си закупи програмируем стаен термостат "ИНТИЕЛ" с цел да го използва за подово отопление, но се оказва, че хистерезисът е голям и сега е решил да го продава на половин цена. Ако някой сметне, че може да го вложи някъде да пише на ЛС.Термостата е в гаранция.Предварително се мъчих до го убедя да си вземе с по-малък хистерезис, но уви дебелата глава си е дебела.
Evgeniy - майстор
Аз ползвам тези от доста време - излизат около 24 лв и са с програмируем хистерезис и програмируем режим охлаждане или отопление.
http://www.ebay.com/itm/Automatic-Digit ... 25716f4675
Evgeniy - майстор
Не, просто си ги поръчвам от там. Ползвал съм ги за управление на противозамръзващи шнурове.
saraneron - специалист
Evgeni,kak е соларният панел,държи ли още на студа?Отзиви?
Evgeniy - майстор
saraneron.

Като цяло е супер. Оцеля на замръзванията както предполагах. Не знам вътре колко градуса под нулата е ставало, защото явно таблицата с отрицателните стойности за PT1000 липсва в контролера и все показваше 00 градуса, но имаше-12; -15 отвън. Заскрежаването изчезва относително бързо тия дни, а високият ъгъл помага за "отръскването" на снега. Последните няколко дни ми вдига с 12-15 градуса 80 литров бойлер над сутрешната температура. Единственият проблем е едно задръстване на тръбата, когато навън беше -12 и беше слънчево. Докато загрее до включване на помпата, разширяващата се вода сълзи капка по капка надолу по тръбата и явно замръзват тези капки на около педя надолу. Отпушва се сравнително бързо, но ще пробвам с тръба по голям диаметър. Ще съм благодарен и на други съвети.
saraneron - специалист
За коя тръба става въпрос , че замръзва?Стъклените колби или захранващите тръби?
Evgeniy - майстор
За захранващта - предимно студената, защото има лека денивелация към нея. Изпразването става до долния и край. После явно се топли до малко по-голяма температура и тези оставащи 35-40 литра се разширяват и пускат капчици надолу по тръбата.

Тема "термостат ИНТИЕЛ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: