Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Ще си правя довършителните вътрешни работи на кащата и смятам да си прекарам траби за парно и сега се твоумя дали да ги сложа зад гипсокартона или да ги пусн в пода при изливането на изравняващия слой бетон с които ще невелирам пода.
UNIOR - модератор
Мисля си че зад гипскартон ще е по удачно.
зависи с какво ще правиш инсталацията . ако е от тръби от полиетилен с алуминиева вложка бих ти препоръчал изобщо да не ги криеш или най-малко поне връзките.по технология трябва да се избягва скриването на връзките въпреки че много майстори казват че няма страшно а и ако са малко грамотни наистина едва ли ще има проблем ,но щом технолозите са го написали значи има такава вероятност и никой не иска да поема отговорност . ако са железни зависи от качеството на метала. както казват "старият материал" караше по 30-40 и повече години докато днес една черна тръба може да изкара и по- малко от 10. както и поцинкованите , вадил съм тръби на около 50 години които държат само са станали тъмно сиви , а съм виждал и тръба на 8 години която е станала на вестник и е пробила.избирай сам ако нещо не ти е ясно и мога да помогна ,заповядай.
ironlady - модератор
И двете решения са удачни,стига да нямаш снадки в пода или зад картона.И да внимаваш да не ги надупчат.
azzamm - помощник
мне ясно почти все по этой теме
Последна промяна от azzamm на съб дек 26, 2009 2:43 pm, променено общо 2 пъти.
ironlady - модератор
azzamm написа:
ако аз сега си прекарвах тръбите за парното бих ги пуснала по целия под и бих сложила някакво покритие(след лека замазка разбира се) и с този умисъл ще кажа че колкото по тънко е покритието зад които ще са тръбите толкова по добре защото тръбите на парното ти вършат работа като радиатор-те отдават топлина а не вземат от киловатите
Напротив вземат от киловатите и подовото се оразмерява :!:
Тани - модератор
azzamm май имаше друго предвид :-D ..че на него не му вземат!
prascho - майстор
тръбите може да ги овие в минерална вата или да използва друг вид готови изолации за тръби.
Тани - модератор
prascho написа:
тръбите може да ги овие в минерална вата или да използва друг вид готови изолации за тръби.
С каква цел?

Тема "Трабите за парното зад гипсокартона или в......." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: