• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
За тази зима взех пелети от Свищов та се наложи да увелича въздуха и да намаля времето на шнека /t04/ при палене. В момента съм със следните настройки

t03 - 63 - При 51 пелетите палеха по-трудно
t04 - 06 - При 08 задръства шнека
t05 - 05
t06 - 100
t07 - 16
t08 - 63
t09 - 28 = Около 4 килограма пелети за един час
t10 - 82
t11 - 38 = Около 5 килограма пелети за един час
t12 - 125
t13 - 46 = Около 5,8 килограма пелети за един час

Прикачен файл

Untitled 2.jpg Заводските настройки.
emilvelkov73 - специалист
Здравейте колеги,
може ли да споделите за колко време горе долу ви вдига градусите до зададените,и колко време почива съответно между паленията как е нормално горе долу.
при мен като са включени повече консуматори вдига доста бавно около 2 часа и почива между 20 и 40 мин.
може би не стига мощноста на горелката но тя е на модулация на 1 и не знам какво може да се направи
LazarGanev - "Велик майстор"
Ти искаш по-често да спира ли? Това ще скапе нагревателя. Най-добре е да се улучи такава мощност, че да спира рядко. Пък това, че при тебе е така нищо не означава - вече многократно беше писано, че при всички е различно - зависи как горелката и подбраната мощност пасват на радиаторите и топлозагубите на конкретното жилище. Горелката гори толкова, колкото топлина се иска от нея. :wink:
Flameff - напреднал
Рядкото спиране не води ли до по-голям разход на пелети? При мен достига температура за 15-25 мин. и се включва отново между 20-40 мин. в зависимост колко радиатора работят.
LazarGanev - "Велик майстор"
Коя температура достига за 15-25мин - на водата или стайната?
и според мен по рядкото спиране води до по голям разход,защото работи по дълго,но не мога да съм сигурен
Flameff написа:
Промених t07- 22 и t08 -38. Сега гори малко под две чувалчета на 24 часа. В неделя ще мога да кажа колко ми е изгорила за една седмица, тъй като не доливам всеки ден в момента, за да го следя, а зареждам на седмична база.
Здравей
разхода ти още ли е под 2 чувала?
Аз днес минах на твойте настройки да видим какъв ще е резултата
При теб имаше ли бойлер че не помня,а той според мен гълта доста пелетки
Flameff - напреднал
В момента съм с t07-21, t08-41, t09-26. Така като гледам пак ще съм малко под два чувала, но по-точно ще мога да кажа в неделя. Бойлер ще сложа това лято, в момента според мен инсталацията има доста неусвоен капацитет, така че не вярвам да ми вдигне разхода.

За 15-25 мин. горелката достига t на водата. В стаите радиаторите поддържат t да е ок. Онзи ден си направих експеримент, тъй като ни нямаше за малко над 30 часа, изключих котела и като се върнахме t в помещенията беше паднало с 5 градуса за това време, което ми се струва добре. През ноща външната температура е била около -4, през деня между 4 и -1 градуса.
Flameff - напреднал
Тази седмица изгорих 12 чувала, но все пак времето беше доста топло. Да видим как ще бъде през идващите по-студени дни и тогава ще преценя как да пипам настройките.
filmatoplo - майстор
:) Всичко под 14 чувала за седмица е малък или нормален разход :wink: .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 17

Тема "Параметри/настройки/ за пелетна горелка FERROLI SUN P7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: