Всичко за дърводелството
alexb - специалист
Значи там си има плочки, има вариант горния шкаф да легне върху плочките колкото закачи толкова.

Бамбукита, колко пари са тези клещи? Защтото аз все ги завивам с винтоверта и се случва да се деформират и изпуснат.
Bambookita - специалист
25-30лв. но вършат чудна работа.
niki_sap - специалист
Можете ли да ми дадете идея за закрепване на шкафове към тавана? Проблема е следния - ще разделям кухнята на две с гипскартонена стена. Проблема е, че стената трябва да е възможно най-тесна - т.е. искам да позлвам възможно най-тесните профили за гипскартон и по една възможно най-тънка плоскост. Притеснява ме че профилите няма да издържат след това закачането на шкафовете в кухнята. Шкафовете така или иначе ще бъдат до тавана. Дайте ми идея - по-добре ли е да ги закача с анкери за тавана или да си ги закача за гипскартонената стена? Ако второто, колко минимум широки профили за гипскартона трябва да използвам?
tysonlkr - специалист
niki_sap направи си метална конструкция с по дебел и здрав профил (винкел). Хем стената ще ти е по здрава, хем ще можеш да закачиш и кухненските шкафове за нея :wink:
niki_sap - специалист
Под "по-дебел и здрав профил" имаш предвид някой специфичен продукт, който тряабва да търся, или каквото намеря и ми изглежда достатъчно здраво?
Все пак при закрепване за тавана какви анкери сте ползвали и има ли нещо специфично, което да се има предвид?
gogo7777 - майстор
Не знам какви шкафове ще слагаш, ама като ги закачиш за тавана с анкери тежеста ще падне върху сглобката на горната плоскост със страниците на шкафа. Направи си скара от квадратен или правоъгълен профил както ти казаха по-горе и закачи шкафовете както си пише у книгите т.е. за задната част. За профил ползвай примерно квадратен 30х30х2,5 или какъвто си харесаш има ги във всеки арматурен двор. Винкела не е удобен за тая цел освен ако не го оребриш по надеждно :-D

Тема "Въпрос за монтаж на кухненски шкафове върху гипскартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: