Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
svetlio_73 - напреднал
Ето какво изградих аз през пролетта като подмених стария водопровод за към къщата и външната чешма. Разширих водомерната шахта по изискванията на Софийска Вода (1м/1м/1м).
Ето и малко снимки:

Прикачен файл

08052012514aaa.jpg

Прикачен файл

08052012515aaa.jpg
08052012515aaa.jpg (107.75 KиБ) Видяна 5661 пъти

Прикачен файл

08052012516aaa.jpg
08052012516aaa.jpg (112.02 KиБ) Видяна 5661 пъти

Прикачен файл

13052012517aaa.jpg
13052012517aaa.jpg (106.5 KиБ) Видяна 5661 пъти

Прикачен файл

21052012518aaa.jpg
svetlio_73 - напреднал
Ето и завършния вид на водомерната шахта.

Прикачен файл

31052012523aaa.jpg
31052012523aaa.jpg (116.62 KиБ) Видяна 5660 пъти
gogata1987 - специалист
Благодаря! Голяма плетеница на тръби е вътре. :rolleyes: Но ми е от полза да си я представя как ще изглежда моята реално (макар и само с водомер, филтър и кранове вътре), а не на чертеж. Между другото, с архитектката ми решихме и дъното на шахтата да е бетонирано, с известен наклон и дренаж в най-ниската част. На мен, като лаик, ми звучи правдоподобно. Жената се занимава сериозно с ВиК проекти, та й имам вяра. Но все пак - добро ли е като решение?
Последна промяна от gogata1987 на вт ное 27, 2012 5:33 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Баси каква разводка си направил на половин цол/като интегрална схема е/само ми се струва че ще имаш пад на налягането/дебита/ при едновременна консумация/
svetlio_73 - напреднал
всичко това това съм го изградил без архитекти и чертежи и до момента работи безупречно
рулом - специалист
Ако е завишено налягането, всичко това може и да работи безупречно...за сметка на дребни детайли по вътрешната мрежа....като капещи възвратни клапани, протичащи казанчета на тоалетни и др. подобни дреболии.....
.....ако не е завишено, а нормално налягане.....сичко тва ми прилича на един ВиК DJ-пулт...некой че се забавлява яко на врътките :-D
....инче в шахтата ВиК дират и гледат само и единствено дали има водомер :wink:
gogata1987 - специалист
Да ъп-на темата с пореден въпрос. :) Питането ми е дали налягането, което е описано в документите от Соф. вода ще е достатъчно да работят безпроблемно пералня, миялна машина и бойлер, а именно - "8м. воден стълб пред фронта на имота", а тръбата на Соф. вода е Ф60мм. Парцела ми е с денивелация, съответно кухнята и банята са ми на около 3-4 метра под нивото на въпросната тръба, на разстояние около 15м. от нея. Та, чисто на теория, дали ще може безпроблемно да работят въпросните уреди(не едновременно, разбира се) или да мисля(спестявам) отсега за резервоар и хидрофор? Съседите ми нямат проблеми с налягането, но разни уж разбирачи ме убеждават, че нямало да е достатъчно. Мерси предварително за отговорите. :partyman: !
VLADO66 - майстор
gogata1987 написа:
Да ъп-на темата с пореден въпрос. :) Питането ми е дали налягането, което е описано в документите от Соф. вода ще е достатъчно да работят безпроблемно пералня, миялна машина и бойлер, а именно - "8м. воден стълб пред фронта на имота", а тръбата на Соф. вода е Ф60мм. Парцела ми е с денивелация, съответно кухнята и банята са ми на около 3-4 метра под нивото на въпросната тръба, на разстояние около 15м. от нея. Та, чисто на теория, дали ще може безпроблемно да работят въпросните уреди(не едновременно, разбира се) или да мисля(спестявам) отсега за резервоар и хидрофор? Съседите ми нямат проблеми с налягането, но разни уж разбирачи ме убеждават, че нямало да е достатъчно. Мерси предварително за отговорите. :partyman: !
Ще работят.
ПламенМ - специалист
Хм..по стандарт не беше ли min 2bar налягане във водопроводната мрежа!? :?
gogata1987 - специалист
Да си изтупам темата от прахта малко. :lol:
Имам питане свързано с тръбите, че съвсем наближи момента с кОпането. В проекта са ми заложени тръби PE100 PN16 DN25mm. И понеже съм много, ама много бос по темата, да попитам дали случайно няма нещо по-добро? Идеята ми е да изкара колкото се може повече години под земята без проблеми. Благодаря и извинете ме за сигурно глупавите въпроси. Поздрави!

Тема "Няколко въпроса за нов водопровод?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: