Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ribnikolaevi - майстор
Преди поставянето на плочките в банята положението беше ето това:
Прикачен файл:
P1050646_2.jpg
P1050646_2.jpg (31.68 KиБ) Видяна 5585 пъти
Мислех си, че скоро няма да си купя вана, изводите бяха скрити под плочките все едно изобщо не ги е имало някога. Обаче положението се промени драстично, след като си купих вана:
Прикачен файл:
P1100859.JPG
P1100859.JPG (66.15 KиБ) Видяна 5585 пъти
Т.е. - трябва да изрежа вече наредените плочки на пода, за да имам изводи за вода, канал и ток. Имам точното положение на изводите, измерени са преди поставянето на плочките. Получи се така, че не може да се извади просто една плочка - изводите се паднаха между няколко плочки. Питането ми е как да изрежа плочките на пода, за да открия изводите, но не с ъглошлайф, че трябва да взема много сериозни мерки за предпазване от летящи стопени парчета. А вече имам монтиран и параван, и мивка и ми се струва рисковано да режа с фУексУ.
jekasus - майстор
Само за пода и ф50 става въпрос?
VLADO66 - майстор
http://www.youtube.com/watch?v=tKtCAvk8wQE ако не знаеш точното местоположение може голяма беля да си навлечеш.
jekasus - майстор
Както винаги недоглеждам въпросите :-D
Ъглошлайф с диамантина, реже се отвор(квадрат и после на Х към ъглите) с дълбочина близка с дебелината на подова плочка, после с длето и чук се премахва парчетата.
Евтини диамантини не винаги стават за работа, Бош или Сири за около 20-25 лв за 115см диск.
marmoz - специалист
ribnikolaevi написа:
но не с ъглошлайф, че трябва да взема много сериозни мерки за предпазване от летящи стопени парчета. А вече имам монтиран и параван, и мивка и ми се струва рисковано да режа с фУексУ.
1.За предпазване от искри на шлаиф с парче от гипсокартон /където хвърчат искрите/ си чувал :-D
2.Летящи,стопени парчета от рязане на камък с диамантина не съм чувал,но виж с праха каквъв проблем ще имаш.... :-D ,пък и като режеш с диамантина малко срез-малко вода,малко срез-малко вода,....ни парчета ни прах.....

Другото колегите са го казали по горе :)
ribnikolaevi - майстор
Имам една диамантина, но не сам рязъл плочки досега.
Ей това са изводите за водата и тока.
Прикачен файл:
P1050651_2.jpg
P1050651_2.jpg (73.06 KиБ) Видяна 5431 пъти
marmoz - специалист
ribnikolaevi написа:
Имам една диамантина, но не сам рязъл плочки досега.
Надявам се да е за малък шлаиф т.е. 125ца диск,ако си с голям по добре не режи ще стане мазало :) .В рязането на плочки няма нищо сложно,виж има тема за смяна на сифон ще ти свърши работа за принципа и начина на среза,ама сега не ми се търси къде беше :)

П.П.Задължително ползваи защитни очила :)
masterval - майстор
Щом се знае къде са изводите, аз бих направил следното. Предполагам, че ваната има декоративен панел, все пак!!!
С боркорона ф-60 (напимер, може и да е друг размера)и перфоратор маркирам отворите - първо с насочващото център-свредло, направиш ли кръг, го махаш и продължаваш с боркороната до към 5-6 мм дълбок улей. След това с почукване вадиш кръгчетата, ест. на парчета и т.н.
Грамотен си, няма да ти казвам да го правиш без удар, нали?
chapara - майстор
Бих казал изваждане на въпросните плочки, направа на отворите и залепване на новите с вече така направени отвори, но има едно НО....А то е че по този начин не се прави, т.е. на пода е мястото и единствено само на мръсния канал. Останалите изводи се правят на 30 см от пода, близко до захранванията, на стената. Друга тема е захранването на ваната с електричество, ако не искаш да се усетиш като сготвен в супа :wink: :cool: :lol: :-D с една дума , къртене, местене на всичко, изкърпване и дефектотокова защита :roll: :wink:, за да няма СГОТВИ СЕ САМ :wink:

Тема "Рязане на отвор във вече залепени плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: