• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
gottogetit - специалист
tysonlkr написа:
lz1wvm написа:
като натиснеш спусъка и диода светва.като отпуснеш спира.
Дори не ми стана ясно,какво искаш да направиш.Сигурно те мързи да задържиш ключа,за да свети лампата,и търсиш решения на мързеливия пръст с електроника,която дори и да я направиш,не виждам с какво е по-полезна от нормалното осветление.
ПС за работа ли ще го ползваш,или за снаипер. :)
Иска да му светне преди да започне да завива или отвива. Няма никакъв смисъл да свети след като си уцелил вече винта и си започнал да го завиваш. Нали се сещаш, че сега както е направено, за да светне да видиш, къде е винта, се завърта и винтоверта. И много трудно ще нацелиш главата на винта точно. :wink:
Схвана ли сега идеята.
не е точно така колега.моя винтоверт DEWALT с леко натискане на спусъка се включва само диода без да върти винтоверта. но като го отпуснеш и загасва на момента. аз просто искам , след леко или пък по силно натискане на спуска и след това отпускане на спусъка, диода да не загасва веднага а да продължи да свети още няколко секунди преди плавно да загасне :)
ако сте гледали най новите модели винтоверти, те така работят.
явно хората са преценили че така е по удобно за работа :)
lz1wvm - специалист
явно хората са преценили че така е по удобно за работа
Явно правилно съм разбрал...и дали ще ти свети със задържане,или само с едно натискане си е въпрос на индивидуално решение....Аз пък не виждам смисъл в светването със задръжка.До като уцеля болчето,лампата може и да изгасне.В момента ми е по лесно с това задържане на спусъка.Макар че не го ползвам вечер :-D ,има места които и през деня искат лека осветеност,и светодиода ги осигурява.Макар,че говоря за най-малкия винтоверт на бош.И го навирам на недостъпни(затъмнени) места.А твоя винтоверт като гледам е по-голям....
gottogetit - специалист
lz1wvm написа:
явно хората са преценили че така е по удобно за работа
Явно правилно съм разбрал...и дали ще ти свети със задържане,или само с едно натискане си е въпрос на индивидуално решение....Аз пък не виждам смисъл в светването със задръжка.До като уцеля болчето,лампата може и да изгасне.В момента ми е по лесно с това задържане на спусъка.Макар че не го ползвам вечер :-D ,има места които и през деня искат лека осветеност,и светодиода ги осигурява.Макар,че говоря за най-малкия винтоверт на бош.И го навирам на недостъпни(затъмнени) места.А твоя винтоверт като гледам е по-голям....
голям, голям, колко да е по голям. ето снимка в сравнение с една електрическа отверка. същата дължина е, само е по висока машината. и аз не го ползвам вечер, но наистина се работи по лесно в затъмнени и трудно достъпни места.

Прикачен файл

2013-01-04-1225.jpg
ditronix - специалист
Начи нито към светодиода може да се подават директно 19V,нито пък към двигателя напрежението може да е променливо! 19V може да излизат от ключа и след подобаваща обработка (LED драйвер или просто резистор ) към светодиода отива напрежение в границите 3,1-3,5V. Това при положение че е бял,но не се сещам защо може да е син или зелен примерно :-D Колкото до напрежението на двигателя-то си постоянно,но вероятно регулирането на оборотите е с ШИМ регулатор,който го прави да прилича на променливо. Така че за послесветене на диода може директно към изводите му да се свърже кондензатор на 5 или 6,3V-такива дал Бог по компютърните дъна,че са и с голям капацитет и малки размери.
gottogetit - специалист
ditronix написа:
Начи нито към светодиода може да се подават директно 19V,нито пък към двигателя напрежението може да е променливо! 19V може да излизат от ключа и след подобаваща обработка (LED драйвер или просто резистор ) към светодиода отива напрежение в границите 3,1-3,5V. Това при положение че е бял,но не се сещам защо може да е син или зелен примерно :-D Колкото до напрежението на двигателя-то си постоянно,но вероятно регулирането на оборотите е с ШИМ регулатор,който го прави да прилича на променливо. Така че за послесветене на диода може директно към изводите му да се свърже кондензатор на 5 или 6,3V-такива дал Бог по компютърните дъна,че са и с голям капацитет и малки размери.
колега много добра идея даде :) да свържа кондензатора директно към лед-диода. сега му мерих напрежението , точно 3 волта. значи на 5 волта кондензатор ще ми свърши чудесна работа. ще потърся понеделник с по голям капацитет и малки размери.защото кондензатор с малки размери на 25 волта ми идва най много на 1000мф. с него диода има послесветене около 1 секунда.мерси за помощта на всички. ще пиша какъв е резултата като сам готов.
ditronix - специалист
Айде на виртуалната бираааааа :partyman: :supz:
gottogetit - специалист
колеги много странно. взех няколко различни кондензатора,свързах ги успоредно на свето-диода. на 1000мф на 10в , на 6,3в на 2200мф на 6.3в на 3300мф на 6.3в на 4700мф, но резултата е един и същи. диода загасва бавно почти веднага.а като свържа кондензатор на 25в на 10000мф успоредно на захранването на диода, той загасва след 15 секунди някъде. някакви идеи защо се получава така.
hidrazin - майстор
Така се получава защото има токоограничващ резистор между 19-те волта и светодиода.
Когато кондензатора е свързан към 19-те волта той съхранява по голяма енергия и я отдава по-бавно
заради резистора. Когато е на светодиода я отдава веднага и енергията която съхранява тогава е в пъти по-малка.
Една е енергията на 1000 микрофарада при три волта и съвсем друга при 19 волта. Те затова и размерите на
кондензаторите са различни. :)
:partyman:
gottogetit - специалист
колеги след като не успях да сложа кондензатор, с които диода да има послесветене повече от 1-2 секунди , реших кардинално проблема, като свързах директно диода и сложих едно малко бутонче на единственото възможно и удобно место, за постоянно включване или изключване на лед-диода.
знам че някои ще каже че било грозно или че не му харесва.
важното е, че на мен ми харесва и ще ми върши работа :)
ето една снимка и кратък клип :)
благодаря на всички за помощта :)

http://www.youtube.com/watch?v=6uvkqkMI ... e=youtu.be

Прикачен файл

2013-01-08-1235.jpg
  • 1
  • 2

Тема "подобрение на ЛЕД осветление на винтоверт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: