Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
marmoz - специалист
kalin72 написа:
Нямам доверие на тези инжинери, преди година и половина, когато започнах реконструкцията, идваха двама, с две различни мнения дали мога да преместя една стена...
Да изпусна факта че това изказване мога да го приема като лична обида :) ,ще те питам нещо :-D
Ако единият е бил прав а другият не,ти защо не се консултира с трети за да разбереш за кво иде реч :? :)
kalin72 - майстор
Защото не мога да намеря трети, който да иска да дойде до Брезник, и да ме консултира.
Съжалявам, ако съм те засегнал, но същото е и с лекарите - затова и нямам доверие на лекар, почти всички са търгаши, а не лечители, каквито трябва да бъдат.
batko66 - помощник
kalin72 написа:
Нямам доверие на тези инжинери, преди година и половина, когато започнах реконструкцията, идваха двама, с две различни мнения дали мога да преместя една стена...е, как да имаш доверие какво ще те посъветва инжинера?
Затова и питам тук, защото поне за отоплението, форума ми е помогнал повече, отколкто фирмите за отопление, с инжинерите, които не успяха да подкарат отоплителната ми инсталация....
Аз съм инжЕнер. И се обиждам, когато някой простак даже не знае как се пише думата. Затова търси мнения от форуми, и от където си искаш, на не и от инженери. Резултата го знам. Не ходи и на лекари. Лекувай се сам.

Аз мога да те консултирам. Но ще ме запомниш за цял живот за пренебрежително си отношение към хора, за които това е професия. И ако някой колега се навие, да ти приготви шапката. Това заслужаваш с молбата си.
Последна промяна от batko66 на съб яну 05, 2013 7:48 pm, променено общо 1 път.
marmoz - специалист
kalin72 по принцип в свлачещни раиони,мочорливи и тн. къщите се строят на плавща плоча /т.е. не се използват единични или ивични фондаменти а цяла плоча.При теб доколкото разбрах е каменен зид....,колони греди,стоманобетонни плочи има ли :)
Стената за която си искал консултация махна ли я или не?

П.П А Стефчо го остави тои така си дрънка насам натам :-D
kalin72 - майстор
Не се обиждай, че не съм написал правилно думата, една от малкото е, които не мога да напиша :) Справка - публикациите ми в няколкото форума, в които участвам редовно.
Отношението ми е въз основа на срещи с твои колеги, които се държаха сякаш аз съм пълен неграмотник, нямащ понятие от строителство, или най-малкото от това, което ме интересува...и искащо неоправдано много пари за реконструкцията.
Ако можеш да помогнеш, го направи, ако ли не, здраве да е.
kalin72 - майстор
Няма колони, има плоча. Стената е махната 1/3 от това, което беше, но тя е навътре, на около метър от края на плочата. Допълнително натоварване има единственно от дограмата, тя е тежка. Също така, кладенеца е много близо до къщата, на 3 метра.
batko66 - помощник
kalin72 написа:
Не се обиждай, че не съм написал правилно думата, една от малкото е, които не мога да напиша :) Справка - публикациите ми в няколкото форума, в които участвам редовно.
Отношението ми е въз основа на срещи с твои колеги, които се държаха сякаш аз съм пълен неграмотник, нямащ понятие от строителство, или най-малкото от това, което ме интересува...и искащо неоправдано много пари за реконструкцията.
Ако можеш да помогнеш, го направи, ако ли не, здраве да е.
Извинения по такъв подигравателен начин не приемам. И едва ли всеки уважаващ себе си колега ще ти отговори. Всеки в своята професия си има ценз, заслужаваща уважение. Оправяй се сам, с помощта на няколкото форума. Че си пълен неграмотник е ясно. Щом си стигнал да питаш тук, означава много. Баста!
kalin72 - майстор
А по какъв начин приемаш извинението? Айде стига, видях двама инженери какво направиха, ако и останалите са същите...жалко за съсловието.
batko66 - помощник
Не считам за нужно да ти отговарям.
kalin72 - майстор
Ама разбира се, вместо да докажете, че можете, и да ме накарате да променя мнението си, се правите на деца...
Живи и здрави, това е най-важното :)

Тема "Моля за съвет - слягане на част от къщата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: