Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
piron45 - майстор
drastar написа:
Хайде да обясня защо питам .....
Трябваше да купя нещо эа фирмата, в противин случай парите отиват за данъци.
Едно от нещата които купих е Fluke 1653В
Налага ми се да измервам в какво състоянше са ДТЗ,съпротивление на изолациая и земно .
Никога не се е налагало да се мери инпеданс на ......
Попитах понеже уредът има тези функции
drastar, ето с този пост трябваше да започнеш и всички отговори до тук нямаше да са в този си вид. Следващия път просто бъди директен и без заобикалки.
Лек ден.
gogo7777 - майстор
съпротивление на изолациая и земно
Това не се ли измерваше с мегер?
fikata - майстор
Това не се ли измерваше с мегер?
При социализма да. Със съветски мегери /мегаомметри/, с индуктор.Въртиш ръчката за да направиш напрежение 500 или 1000V
Мегаомметър Модел: [М110М- 1000V] Изображение
Уред за измерване на заземяването [Руски MC08]Изображение
Абе нещо като полевите телефони от Втората световна война - телефона с манивелката и катушката с проводника на гърба и "Умри,но свръзка дай".
За разлика от съвременните мегери
Пример: http://www.lokatork.com/?page_id=19&record_id=292
Поздравления за покупката на Fluke 1653В
http://www.fluke.com/fluke/uken/Install ... ?PID=72323

Дано флукето да е попаднало в читави ръце и знания за да се използват всичките му възможности и с прилагането му при вас да си оправдае цената, т.е. да се изплати бързо.
lubomirlz - специалист
Аз още съм си с руското 500 волтово мегерче с манивелката и да ви кажа нямам никакво намерение да го сменям за някое електронно с 9 волтова батерийка.
drastar - специалист
piron45 написа:

drastar, ето с този пост трябваше да започнеш и всички отговори до тук нямаше да са в този си вид. Следващия път просто бъди директен и без заобикалки.
Лек ден.
Не мисля,че съм шикалкавил в първият си пост, защо трябва да се обяснявам като ученичка ?

А и не виждам промяна в постовете Ви. Не се заяждам :-D
:partyman:
drastar - специалист
Здравейте,

никой не се прежали :-D да напише нещо по темата, аз купих няколко книжки и едно двд( още не пристигнало). Сканирах едната, е не е кой знае какво , но другата е с много страници. Сигурен съм, че има доста "електротехници" като мен, на които темета е интересна. Хайде майстори пишете :-D :prayer:

http://file.bg/c206693KaLuE
dyaneff - майстор
В книжката на уреда нямаше ли инструкции?
drastar - специалист
има книжка, но тя е същата като пдф файла на сайта на флуке, за новобранец като мен е трудно....
Кракра - напреднал
Моля,запознатите и практически работещите с тоя уред да коментират кои функций се използуват
за жилищни сгради в България.Имам впредвид по-старите двупроводни инстлаций.Стойностите за импеданс измерими ли са и приближават ли се поне към стйностите от показаните във файла.
В темата за ДТЗ, hidrazin твърди че осветителните кръгове не минават през ДТЗ,а пък във файла се вижда,че те са с отделно ДТЗ.С две думи се интересувам какво на практика се спазва от правилниците и наредбите и кое само проформа.Пак уточнявам,че ме интересуват предимно 10-20год и по стари инсталаций. :?:
drastar - специалист
наистина защо не слагате ДТЗ на осветителните кръгове :? на климатиците :?

на няколко схеми( от проектанти) не видях и ДТЗ 300мА след главният предпазител :?:

Ние слагаме ДТЗ на всичко :?

Тема "Как се измерва ....? Въпрос към специалистите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: