Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Смени трансформатора с по-голям или сложи още един такъв.
tishotch - специалист
150W траф мисля че няма да успея да го вкарам в отвора за луничката. Дали ще има ефект ако сменя 2 - 3 от крушките (през една) с диодни крушки от по 5-6W. В този случай дали ще е кофти осветлението така смесено: халогенни и диодни ?
Кракра - напреднал
Аз бих сложил още един 105w,съответно на единият траф 3бр :idea: и на др.2бр :idea:
fox_vt - майстор
Така може единия траф да падне под минималната мощност и да изгори.Колко мм са ти луничките как така не можеш да пъхнеш 150 ватов траф през дупката те са правени да се пъхат свободно там.
KingLin - майстор
150W трафове са малко по едрогабаритни и ако разликата от плочата до картона е под 8 см е много трудно да се вкара. Трафа ако е с пластмасов кожух много внимателно му направи отвори със свредло да може да "диша" и също така разчисти малко ватата около трафа в тавана. Както казва един съфорумец в подписа си - "когато давам конкретен съвет обикновено съм го прилагал" Да ме извини ако цитатра не е точен :)
gogo7777 - майстор
Трябва да намериш начин да сложиш по-мощен траф. Или да смениш крушките с по-слаби. Монтирал си трафа в най-топлата точка на помещението (ако има изолация тавана) и си пуснал някакво отопление и затова прегрява трафа и изключва. Аз бих го преместил на друго място (само не на тавана около ватата) ако не създава неудобство.
tishotch - специалист
....а варианта със смесването на халогенни с диодни крушки дали ще има ефект ? Защото май не съм чувал за халогенни под 20W.
fikata - майстор
Трансформаторите имат лимитирана дължина на проводниците по ниската страна.
tishotch - специалист
fikata написа:
Трансформаторите имат лимитирана дължина на проводниците по ниската страна.
...това не можах да го разбера
velas - специалист
Сложи 2 диодни лунички и проблема ти се решава.

Тема "Крушките ми угасват и пак светват ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: