Изглежда, като да е объркано нещо с циркулацията.По- добре извикай фирмата, която е правила инсталацията да си провери нещата.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idunno
- специалист
27 мнения в "Проблем с циркулация или с топлозагуби ??"
filmatoplo
- майстор
Трябва да знаеш на колко градуса отваря трипътния вентил преди помпата , аз ти казах че трябва водата в котела да е 7-10 градуса над тази на отваряне на вентила -тогава ще има добра циркулация , балансирането си го направи .Ако пък искаш циркулация да има във всяка завъртулка и крайче на инсталацията , аз ти казах къде трябва да имаш зонална помпа.Като тя трябва да стартира при температура след градуса на отваряне на термовентила , примерно ако отваря на 60 гр -помпата да стартира на 63-65 гр.
Svezar
- специалист
Сега пак си поиграх с трипътния вентил и като гледам моето разбиране че ако завивам /по посока на часовника/ крана би трябвало да връща по-малко от горещата вода обратно в котела е грешно понеже при една и съща температура на водата като почнах да развивам по малко крана тръбата за пристройката която седеше студена се сгорещи ! Ще направя още тестове и ако не успея да докарам нещата до положението което трябва да бъде тогава ще се обаждам на фирмата за консултация !
Svezar
- специалист
filmatoplo написа:Трябва да знаеш на колко градуса отваря трипътния вентил преди помпата , аз ти казах че трябва водата в котела да е 7-10 градуса над тази на отваряне на вентила.Е това за температурата как да го разбера ?? Даже не съм знаел че се влияе от температурата а си мислех че се регулира от дебита с кранчето

filmatoplo
- майстор
По принцип и трите крана около вентила трябва да са нацяло отворени .
filmatoplo
- майстор
На вентила трябва да пише , или ако му имаш кутийката погледни, скоро видях на едно место монтиран точно такъв беше на 55 , но има и на 60, 61 , 62 ,65 гр.
Svezar
- специалист
Слязох да погледна -61 градуса пише на него ! Отвих до край крана над него който беше отворен в момента на около 30% да видим какво ще стане ? Може аз да съм се объркал но имам спомен че когато ми "сдаваха" обекта и ми обясняваха как се работи с котела споменаха че трябва след като системата влезе в работен режим с това кранче да докарам температурите на двата термометъра максимално близки една с друга и затова го врътках ! Тоест да разбирам че когато температурата на водата падне под 61 тогава вентила пуска обратно към котела а през другото време е затворен или има и положение полуотворен ?? Тогава той дублира помпата понеже съм я направил да спира на 60 градуса и ефекта е същия !
filmatoplo
- майстор
Щом вентила отваря на 61 градус , помпата ти трябва да се включва на 50-55 градуса , крановете около вентила нацяло отворени и това е .Палиш котела , той вдига температура примерно 50 или 55 градуса и стартира помпата , започва да върти малкия кръг -чак след 63-65 градуса вентила ще започне да отваря по осезаемо , като автоматично отваря отвора от към връщащата вода и притваря този средния , когато водата в котела е над 70 -75 градуса се предполага че вентила е отворил напълно от към връщащата вода и имаш пълна циркулация .Под тези градуси -няма пълна циркулация само с 1 помпа .
Svezar
- специалист
Значи с напълно развит кран не става ! Сега минах да проверя и котела от 67 беше вдигнал на 71 но тръбата за долу беше изстинала,върнах го на старото положение и веднага почна да се сгорещява,засега ще продължа да експериментирам с "леки въртеливи движения" да видим какво ще получа !
filmatoplo
- майстор
Тия неща (термовентилите) ги монтирам от 15-16 години ,(оттогава започнаха да ги внасят ) -та ти казвам не намаляй дебита през байпаса ами си сложи втора помпа и си гледай кефа. При монтаж на първия си вентил -един (инженер) ми каза -втора помпа неще , стана като твоята работа , сега да го видя ще му скъсам главата , сложих си втора помпа -както е по схемата и нещата си дойдоха на място .
http://www.youtube.com/watch?v=axtKOMgsaoc

Тема "Проблем с циркулация или с топлозагуби ??" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература