Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
tanciora_gele - специалист
Честита нова година колеги. Много Ви благодаря за съветите, снимките и отделеното време.
Вече намерих отговор на въпросите, които ме мъчеха.
Ще бъде затворена система под налягане.
Само да се постопли малко времето и почвам, сега остава да измисля само стойката за покрива, на която ще лежи балона.
alsted - майстор
Какъв ти е покрива? Там е най-трудно за монтаж. Имаш ли достатъчно напор през лятото? Нямаш ли подходяща стена с южно изложение?
Очаквай в най-скоро време да те шашнат с легионела :-D
tanciora_gele - специалист
alsted написа:
Какъв ти е покрива? Там е най-трудно за монтаж. Имаш ли достатъчно напор през лятото? Нямаш ли подходяща стена с южно изложение?
Очаквай в най-скоро време да те шашнат с легионела :-D
Покрива е доста стръмен, но сега като се замисля може да използвам планки, с които да хвана балона за стената /тя е южна/. По този начин ще е мисля доста по-лесно за монтаж и евентуално ремонт. Между другото какво означава : легионел ?
a4o_ivanov - специалист
Работи вече 10 години,стъклото е махнато от колектора за да се вижда направата.

Прикачен файл

20150128_153331.jpg
a4o_ivanov - специалист
Това е ,,слънчевия ми бойлер,, на село.Сега е ,,зазимен,,Всичко е от подръчни материали ,200 литров варел,80 литров бойлер,слънчевия панел е ламаринен радиатор от парно поставен в рамка и стъкло,сега е покрит с найлон.Водата се пълни от маркуча от който после тече топлата вода,на,, самотек,, влиза в банята през прозореца и е свързан на душа на банята като се смесва със студената вода на душа иначе е много гореща.От първите слънчеви дни в годината до последните имам топла вода.Не е произведение на изкуството но 10 години ми върши страхотна работа.На такава височина е за да може да има достатъчно налягане да тече от душа.Не е нещо ново ,но е още един различен начин как да се направи нещо,.... известно на всички...

Прикачен файл

Изображение0264.jpg
Последна промяна от a4o_ivanov на нед фев 15, 2015 10:14 pm, променено общо 2 пъти.
a4o_ivanov - специалист
И от друг ъгъл...и схема.

Прикачен файл

Изображение0265.jpg

Прикачен файл

Изображение0263.jpg
Последна промяна от a4o_ivanov на пон фев 16, 2015 9:14 pm, променено общо 3 пъти.
ivanovbg - майстор
И така става колега. Моят е на земята и е с изолация и стъкло. Водата си идва директно от водопровода с възвратен клапан и пароизпускател. :partyman:
a4o_ivanov - специалист
Със снимки става по ясно как нещо е направено и всеки може да използва идеята и да импровизира с подръчни материали.Тук показваме известни неща ,но направени по различен начин,нали идеята тук е ,,НАПРАВИ САМ,, с подръчни материали .А ако само се показва ,ВИЖТЕ КАКВО СИ КУПИХ САМ,, с много пари.....то е ясно че с пари всичко става.Тук се кефя когато видя нещо което си личи, че е направено саморъчно ,по възможност с подръчни материали с,, двойно предназначение,, купените части да са такива които действително не може да се направят,и да е вложена идея и разум....ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ СРЪЧКОВЦИ.
lov - майстор
MamaMy написа:
3 балона по 80л. ..............................................................бойлер.
Да ти дам идея за още един туниг. На селото дето ходя от дъжд на вятър съм закачил и аз един такъв. И понеже северната част не се огрява от слънцето и за да намаля загубите лепнах едно парче каширана с алуминиево фолио микропореста гума. Има ги по железариите и ги лепят зад радиаторите като екран. То това остана от моите и му намерих приложение. Дава доста добър ефект макар че си е тъничко 5мм.
Иначе за отпред което за теб не е интересно с този рибарник :) ползвам от този найлона с бобчетата. Е вярно изкарва най много два сезона ама поне си го набавям от разни стари опаковки на машини. Лепя го с тиксо да не го отвява вятъра.
Последна промяна от lov на вт фев 17, 2015 10:49 am, променено общо 1 път.
a4o_ivanov - специалист
Да колега,това е отлична и практична идея за този найлон с въздушните балончета.Намират се във всеки магазин за домакински уреди и се набавят безплатно само да попита човек, те и без това ги изхвърлят.И дори целия бойлер да се обвие с него ще е голям ефекта -запазва топлата вода когато няма слънце,пропуска слънцето от южната страна и изолира северната,поставя се за 10 минути ,без инструменти-трябва само желание да се направи и тиксо.Следващата година се повтаря упражнението но ефекта е огромен в предвид вложен труд и цена на материали .

Тема ""Слънчев" бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: