• 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brad4edat - специалист
металхалогенна лампа е добре, ако може да се събере и фокусира в рефлектора. но не си правете опити да я пускате с запалването на проектора! ще изгорите или запалването или лампата! трябва да се купи и запалване за съответната лампа.
много внимавайте със липсата или премахването на uv стъклото, че докато гледате филми ще се опечете от отразената и невидима такава светлина, предполагам де. аз си пазя и оригиналното такова стъкалце а си и нарязах скоро от k-стъкло или 4-сезона дето ги водят. едни такива леко кафеникави стъкла, слагат се по дограмите ;)
аз чакам сега отговор от тия пичове дали се запазва цената за доставка при пове4е лампи.
Nortek4648 - специалист
brad4edat написа:
металхалогенна лампа е добре, ако може да се събере и фокусира в рефлектора.
аз чакам сега отговор от тия пичове дали се запазва цената за доставка при пове4е лампи.
Вчера след дълго обикаляне по магазините успях да намеря въпросната метал халогенна лампа "G12", счупих външното стъкло и извадих лампата: ИзображениеИзображение
Поставих я в рефлектора, и стана както си мислех че ще стане... т.е. нямам шанс да фокусирам, защото рефлектора е много малък, а балона по дебел от оригиналния, и неможе да ходи по навътре лампата:
ИзображениеИзображение
Пуснах лампата предварително за да видя дали ще светне, (за да не стане нещо вътре в проектора) - светна без никакви проблеми, но светлината беше силна и разпръсната (равномерна), не е фокусирана в точка:
ИзображениеИзображение
Сложих лампата в проектора за проба да видим, как ще се вижда, след като не е фокусирана светлината и резултатът за съжаление беше ужасен!
1. Картината трептеше много гадно (50Hz)
2. Беше много слаба и не беше цветна а някак си чернобяла, като взех да снимам и на дисплея на фотоапарата се виждаше как премигва в някакъв цвят:
ИзображениеИзображение
Незнам защо трептеше така и затова реших да сложа лампата на шрайбпроектора над оригиналния отразтел, за да видя дали пак ще трепти и дали ще е така слабо и гадна светлината, но при него картината си беше перфектна, не се забелязваше и трептенето.
За съжаление с тоя малък отразител при DLP проекторите няма друг избор освем оригинална лампа.
Ако беше LCD проектора там отразителя е много по-голям и ще се получи перфектно работата с тази лампа.
"brad4edat", пиши дали са ти отговорили дали доставката остава една и съща при пове4е лампи, така може заедно да поръчаме.
Ти какво ще кажеш, за ксенона има ли смисъл да пробвам и с него, понеже е по тънък и ще мога да фокусирам с него светлината? или направо нова да вземем от онея пи4ове?
iocaka - помощник
Здравейте колеги и за много години ,продавам моднат шрайб който купих от колегата ///valentin (една ,две страници назад) порадвах му се две седмици ,но явно и на мен ми омръзна и отново си стои. Ако някой все още е мераклия на тези проектори на лични или линк
brad4edat - специалист
Ами колеги, със HID 35w xenon, става при DLP без проблеми да се фокусира! Може да се счупи и външния балон ако се налага, но трябва да се обърне внимание на вредата от UV лъчението, те. трябва да имате предпазното UV стъкълце за което споменах в горния пост.

Мисля, че е по-добре да се пробва със 55 или 70W ксенон, НО светлината пак си е поне наполовината по-малко от оригиналната крушка.
За гледане на филми и клипчета в тъмна стая става, НО си е една-две идеи тъмна картината. И така и така е, върши добра работа, ама не си е достатачна светлината.
stan_slav - специалист
brad4edat написа:
Ами колеги, със HID 35w xenon, става при DLP без проблеми да се фокусира! Може да се счупи и външния балон ако се налага, но трябва да се обърне внимание на вредата от UV лъчението, те. трябва да имате предпазното UV стъкълце за което споменах в горния пост.

Мисля, че е по-добре да се пробва със 55 или 70W ксенон, НО светлината пак си е поне наполовината по-малко от оригиналната крушка.
За гледане на филми и клипчета в тъмна стая става, НО си е една-две идеи тъмна картината. И така и така е, върши добра работа, ама не си е достатачна светлината.
Колега, обикновеното стъкло спира ултравиолетовите лъчи. Само кварцовото стъкло пропуска ултравиолетовите лъчи. Според мен едва ли оптиката и огледалата в проектора са от такова стъкло както и самата крушка.
И аз ползвам ксенон 35 вата за DLP проектор и на тъмно се вижда съвсем прилично. Трептенето и липсата на цветове при другия колега според мен се дължи на стробоскопичния ефект. Лампата е свързана към променлив ток и явно мрежовата честота съвпада със скорстта на въртене на диска с цветовете на проектора. Затова са осветени само някои цветове и трепти.
garvanat - специалист
Здравейте колеги. И аз бих се включил в вашата поръчка но нямам оригинална лампа на която да използвам рефлектора. Сега видях в френския форум, че използват и някакви 120W HID, но аз лично не намерих такъв. Все пак съм решил като събера някои лев да взема 100 W LED + driver :)
Ето линк http://www.allinbox.com/Mod_Benq_PE_770 ... E_7700.htm
brad4edat - специалист
Още незнам дали цената остава същата за няколко крушки! Когато ми отговорят тези дни ще кажа. Хубаво е да видите какви са точно вашите крушки и да проверите в тяхния сайт дали ги има, или да им пишете e-mail.
aismak - помощник
Колеги за много години на всички.Празниците минаха и аз пак се заех с видео стената си в къщи.
Вече почти всичко е готово,намерих си екран инсталирах и колоните,НО се появи проблем с проектора.
Както си работи 10 15 мин изключва и се включват вентилаторите и така на всеки 10 15 мин.Има ли
някой идея от какво може да е.Лампата си е оригинална проектора е SANYO.
Благодарско на всички помогнали.
garvanat - специалист
Да не би проектора да прегрява да се включва някаква защита.... т.е. да се самоизключва. На моя специално перките постоянно въртят, а и сам сложил още един вентилатор, за диода ми (понеже не съм с оригинална лампа). Но да кажат и други колеги как е положението при тях.
brad4edat - специалист
Перките тябва да въртят постоянно, когато проектора работи ( свети лампата) ! Тея лампи греят зверски и е абсолютно задължително да има постоянно охлаждане. Ако перките не въртят а лампата свети, то нещо се е объркало яко и проектора прегрява а после се и гаси.
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: