• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nv952 - майстор
намерих един часовник за поливане и въпроса ми е ако някой има такъв закупен от продавалник какъв е интервала на поливане и дали сте доволни

Прикачен файл

566603_4_800x600.jpg
566603_4_800x600.jpg (99.66 KиБ) Видяна 4796 пъти

Прикачен файл

566603_2_800x600.jpg
566603_2_800x600.jpg (109.67 KиБ) Видяна 4796 пъти
mladkal - майстор
магнет вентил (нормално затворен) и часовников механизъм
(седмичен програмируем), който да го управлява ака го реших проблема преди време...Програматора според сезоните и атмосферните условия бива често и лесно препрограмиран.
ArturDent - Почти Безобиден
И колко трае с едни батерии?
nv952 - майстор
ArturDent написа:
И колко трае с едни батерии?
не знам затова пуснах тема да видим кое е по хубаво защото това с ел маг вентил излиза скъпо а тва е добра цена и само трябва да се сложи маркуча
stiv1961 - майстор
rscossworth написа:
Така като гледам двата изходящи маркуча могат да се програмират поотделно. А защо не каза каква е цената на това нещо?
25 евра, а в ПОрдавалника- 35 лв.
http://prodavalnik.com/chasovnikov-meha ... -i11393143
nv952 - майстор
rscossworth написа:
Така като гледам двата изходящи маркуча могат да се програмират поотделно. А защо не каза каква е цената на това нещо?
то че може по отделно да се включат маркучи е ясно но и тези от обявата не можаха да ми обяснят какви са опциите за нагласяне на вкл и икл на водата имам предвид да ли е като ел таймерите за седмица като има вкарана програма и да си работи или всики ден трябва да се найстройва и също аз така на мен ще ми трябва за до 5-10 мин на ден
stiv1961 - майстор
автоматично включване и изключване
подходящ за всички стандартни 1/2 "конектор системи
Автоматично активиране и деактивиране
Поливането може да се настрои
сутрин от 6 часа или 7 часа
Сутрин и вечер от 6/18Uhr или 7/19 часовника
Поливане продължителността се настройва:
15,30 или 60 минути
Адаптер за 1 "3/4" 1/2 "
Това изрових от нет- а и го преведох с преводача. Дано ти помогне :?
nv952 - майстор
stiv1961 написа:
автоматично включване и изключване
подходящ за всички стандартни 1/2 "конектор системи
Автоматично активиране и деактивиране
Поливането може да се настрои
сутрин от 6 часа или 7 часа
Сутрин и вечер от 6/18Uhr или 7/19 часовника
Поливане продължителността се настройва:
15,30 или 60 минути
Адаптер за 1 "3/4" 1/2 "
Това изрових от нет- а и го преведох с преводача. Дано ти помогне :?
благодаря
sto64 - специалист
Таймер ( програматор ) за поливане – двуканален Таймера има един вход и два изхода. На входа се захранва от източника ( чешма, помпа и т.н.), а към двата изхода се свързват маркучите за поливане. Притежава вграден часовник за реално време, който може да се сверява на 24 часово време ( АМ-предиобяд и РМ – следобяд ), може да се настройва колко дни в седмицата да полива. С натискане на бутона, на който е изобразена „капка”, се премества капчицата на дисплея. Когато е под числото „1”- полива един ден в седмицата; когато е под „2” полива два дни последователно; когато е на „4” – полива 4 дни последователно, а на „7” – 7 дни последователно ( тоест цялата седмица без прекъсване).
единак - специалист
Дано не е твърде късно.

Не купувайте този боклук!

Аз се минах с два.
Не е с електромагнитен клапан, а моторче, което посредством 5 зъбни колелца/от някаква мека пластмаса, които често се разместват/ отваря или затваря. Програмите му са както се виждат на снимката - само в 6 ам, само в 7 ам, 6 ам и 6 рм, 7 ам и 7 рм по 15, 30 и 60 мин всяко. За двата клапана е по отделно. Като дните от седмицата мисля, че се програмират - всеки ден, през ден, през два дни, през три дни, през четири и така до седем. Батериите се харчат като топъл хляб, спира в каквото си иска положение/аз разкачах тръби в 2 посред нощите, защото спря в отворено положение/ и няма начин да го завъртиш ръчно. Най-големия проблем е, че не знам какво се случва с тялото на клапана/което всъщност представлява сферичн кран, ама от пластмаса/, но след 2 седмици се движи толкова трудно, че моторчето не може да се справи и само харчи батерии. Има си някакви датчици, крайни изключватели, които му казват кога да спре да се върти и ако не се задействат след 20-на секунди, изписва някаква грешка на екрана и опитва отново.
Не си заслужава нито парите, нито нервите. За мен това са боклуци, който са били за изхвърляне, но ... сещате се. Не купувайте.
  • 1
  • 2

Тема "Часовников механизъм за поливане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: