Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Да -това е фирмата и термостатите :wink: .
emilvelkov73 - специалист
LazarGanev написа:
Ясно - термостата на помпата ти е с голям хистерезис - ако го смениш всичко ще се оправи. Според мен е по-добре стайния термостат да си управлява горелката, за да не включва тя излишно от време на времеза да поддържа температурата в котела
Здравей Лазаре,ще си поръчам един такъв термостат http://stil-el.com/ DGT-2 е модела 48.00лв с безплатна доставка
за начало и ако всичко е наред ще сменя и другия,
дай съвет кой първо да сменя-на бойлера или на конвекторите и ако настроя горелката на 60 гр.него на колко да направя и с какъв хистерзис
според мен първо на бойлера ,защото конвекторите така и така спират сами по някое време,но все пак не съм сигурен
Благодаря за съвета
kok написа:
filmatoplo написа:
От помпата не зависи , термостата е с голям хистерзис , намери си такива с хистерзис 1 градус , айде дори да дава и 2 градуса разлика -пак е по добре от 20 .Ако ползваш външен -сива кутийка китайски -те лъжат , купи си дигитален -имаше една Гоцеделчевска фирма.
http://stil-el.com/
това е сайта на фирмата от Гоце Делчев
аз си поръчах един DGT-2 е модела 48.00лв с безплатна доставка
надявам се че ще си избие кинтите хистерезиса си го регулираш сам
със сегашния от онези в сивите кутийки хистерезиса варира от 10 до 15гр зависи колко бързо вдига темп.
ей за тва вързах помпата да спира заедно с котела
Благодаря,
днес поръчах 2 бр.за бойлера и за конвекторите пък давидим какво ще стане
горелката е на 60 гр.термостатите на колко да направя и с какъв хистерзис
filmatoplo - майстор
За бойлера терморегулатора го нагласи на толкова на колкото искаш да се зареди бойлера , или на температура под която не искаш да се охлади -примерно между 55-60 градуса .За конвекторите , ти си избери до каква минимална температура -конвекторите още духат топъл въздух , това може да бъде в диапазон от 40 до 50 градуса . :) Когато температурата на водата спадне под 55 градуса в случая помпата на бойлера спира , и нито ще се зарежда нито ще се охлажда -това до вдигане на температурата , същото и при конвекторите -ако водата спадне под 40 -50 гр (зависи на колко е настроена) конвекторната помпа спира :wink: .Хистерзиса ще си го видиш как ти отърва -предполагам най точно е с най малък (зависи колко коректно отчитат датчиците -пак зависи къде ги вкарваш или долепяш ) :) .
filmatoplo написа:
За бойлера терморегулатора го нагласи на толкова на колкото искаш да се зареди бойлера , или на температура под която не искаш да се охлади -примерно между 55-60 градуса .За конвекторите , ти си избери до каква минимална температура -конвекторите още духат топъл въздух , това може да бъде в диапазон от 40 до 50 градуса . :) Когато температурата на водата спадне под 55 градуса в случая помпата на бойлера спира , и нито ще се зарежда нито ще се охлажда -това до вдигане на температурата , същото и при конвекторите -ако водата спадне под 40 -50 гр (зависи на колко е настроена) конвекторната помпа спира :wink: .Хистерзиса ще си го видиш как ти отърва -предполагам най точно е с най малък (зависи колко коректно отчитат датчиците -пак зависи къде ги вкарваш или долепяш ) :) .
Благодаря много,
като ми пристигнат ще дерзая и после ще докладвам
LazarGanev - "Велик майстор"
Вече си го поръчал - щях да ти кажа, че за бойлера е по-добре да поръчаш диференциален термостат (малко е по-скъп), който да пуска помпата единствено когато температурата в котела е по-висока от тази в бойлера.
LazarGanev написа:
Вече си го поръчал - щях да ти кажа, че за бойлера е по-добре да поръчаш диференциален термостат (малко е по-скъп), който да пуска помпата единствено когато температурата в котела е по-висока от тази в бойлера.
Благодаря,предполагам и с този не е проблем да работи добре нали???
Иначе не е толкова фатално,имам и подово на отделен кръг,така че след време мога да го сложа там пък да взема такъв диференциален за бойлера.
Засега мисля да пробвам така пък ще видим
А датчика на този който съм поръчал какъв е и къде се слага ако може да споделите
kok - специалист
емиле постоянно поднасяш изненади :-D сега и подово си имал :-D
kok написа:
емиле постоянно поднасяш изненади :-D сега и подово си имал :-D
аааа отдавна съм писал,но скоро съм напомнял защото съм го спрял че със стайния термостат май не е много добре /нали трябва да работи постоянно/пък и ми се струва че доста ми харчи с него.
може би ако сменя и неговия термостат нещата ще се променят,но засега май ще спра до тук
LazarGanev написа:
Привет пак,
говорих с фирмата за термостатите и казаха че не е проблем да го сменя единия за диференциален както казваш.
Да го сменям ли и с какъв модел/защото в сайта видях няколко/мисля че ДТ 1 ще ми свърши работа
по добре ли е значително или и този ще ми върши работа

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: