• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 132
Всичко за дърводелството
caffe_88 - специалист
mumar написа:
Благодарности alata_69 :gott:
Признавам си, че това беше най- хубавият подарък за мен от много години насам! =D>
Тъкмо ги бях забравила тези стрекози :wink:

Винаги съм се чудила, защо сме дупедавци- без кавички!
За самостоятелно домашно- отговорете си сами- изтрих повечето от това, което ми напираше да кажа!
Весели празници на всички!
Колега alata_69 си е напълно прав при положение е че българските длета са добри от какъв зор прищявка трябва даги игнолираме да речем че са пълен боклук ок тогава и от танганайка :lol: се си вземем не нужно винаги бългаското да се подценява при положение че е хубаво тря даго подкрепим/
Sharkolia - специалист
Кафе ,не се четеш пич. Опитах се да те прочета, ебаси майката не става.Все пак от развалените ти текстове се разбира ,че милеш за родното.
Браво !!!
Пожелавам ти майсторски да си ползваш тези длета ,които смяташ за номер едно !
Аз съм изразил мнение и няма такава сила на този етап която да ме накара да го променя. Насрахте световни марки ,които ме съмнява ,че сте държали в ръка обаче имате мнения с кила. Купи си някое свястно длето на горните марки (там английски марки няма да ви кажа ,че започвате да изглеждате смешни като серета лайна по трета държава :) ) и тогава с мненията ,че иначе работата придобива отенък на болен патриотизъм тип "ши си даам кинтите за БГ пък майната му ,че е ламарина с чамова дръжка."
alata_69 - специалист
още няколко снимки на кутията
до тук я докарах....

Прикачен файл

DSC000991.jpg

Прикачен файл

DSC000981.jpg
zLO - специалист
Искрено се възхищавам на хората, които имат нерви да създадат нещо толкова красиво (: А тук явно е пълно с истински творци! Правите прекрасни неща, поздравления!

Дали тук е мястото да попитам... Искам да се занимавам с дърворезба (чисто любителски, за запълване на свободното време). Харесах си едни длета, но още не съм сигурна дали си заслужава да ги поръчам http://www.instrumenti-online.bg/p-3015 ... zba-12-br- Реално, не търся нищо скъпо, тъй като ако не ми потръгне само ще съм се хвърлила в преразход. Та... тези длета подходящи ли са за абсолютно начинаещи?
Предварително благодаря (:
EDI - майстор
По въпроса за тези длета.Аз не се занимавам с дърворезба, а с други дървении и понякога ползвам длета, макари не съмсем по предназначение.Такъв комплект си бях взел преди няколко години с бранд МАНЕСМАН /очевидно не оня немския МАНЕСМАН :lol: / и определено не стават за нищо.Резците са от някаква тънка стомана, която се гъне както си иска, мека е, няма никакъв ряз.В общи линии стават за стъргане или друга груба работа, но за резба дори и любителска, не стават.
profesionalist_wood - майстор
zLO написа:
Искрено се възхищавам на хората, които имат нерви да създадат нещо толкова красиво (: А тук явно е пълно с истински творци! Правите прекрасни неща, поздравления!

Дали тук е мястото да попитам... Искам да се занимавам с дърворезба (чисто любителски, за запълване на свободното време). Харесах си едни длета, но още не съм сигурна дали си заслужава да ги поръчам http://www.instrumenti-online.bg/p-3015 ... zba-12-br- Реално, не търся нищо скъпо, тъй като ако не ми потръгне само ще съм се хвърлила в преразход. Та... тези длета подходящи ли са за абсолютно начинаещи?
Предварително благодаря (:
Пълен боклук,имам същите,толкова са трудни за заточаване на шмиргел че посиняват от раз,единствено на водно точило от фин карборундов диск.Стават колкото да надраскаш дървото с правите длета,а извитите холкери няма да ги коментирам.
Вземи си длета на Траян Петров и Син.
jordano - специалист
На zlO тези дребни длетца не стават за начинаещи . Трябва да си голям специалист за да ги наточиш и можеш да ги ползваш само за много, много дребни работи.
А по спора за длетата, че има хубави чуждестранни длета, има, но такива длета се купуват като станеш спец и утвърден разбар , защото чак тогава ще разбираш какво да си вземеш. А евтини ,хубави вносни длета няма.
На Гуевски длетата са си наред и вършат чудесна работа, пък и като отидеш при него ще ти даде и съвет колко и какви да си вземеш и как да си ги точиш ако си начинаещ.
Ето ви и една работа от мен направена основно с ползване на български длета по- голямата част от които правени още от дядото на Гуевски:

Прикачен файл

Grape collecting 1.JPG
monilan - специалист
Здравейте. Аз съм от София и от дърворезба се интересувам от близо 20 години, като заниманията са ми на приливи и отливи. Случайно попаднах на темата и с огромен интерес я изчетох от началото до края. Утре ще се постарая да кача някой мои работи, за да се включа и аз в темата. На питанката на колежката за показаните от нея длета, бих и казал да не ги доближава, камо ли пък да работи с тях. Направени са от много тънка ламарина, не държат ряз, трудно се заточват. Общо взето, лошият инструмент ще я откаже от дърворезбата и вместо да и достави удоволствие, единствено може само да и "образува нерви".
Прикачен файл:
гълъби.jpg
Прикачен файл:
рибки.JPG
Прикачен файл:
слънце.JPG
Прикачен файл:
цветя 1.JPG
Прикачен файл:
таласъм 2.JPG
Ето и няколко от моите работи, правени през годините. Надявам се да не сте толкова критични към тях :)
zLO - специалист
Как да се свържа с "Траян Петров и син"?
Бях си харесала и два други варианта:
http://www.impresia.bg/search.html?sid=21505
Някакво мнение за тях?
monilan - специалист
zLO написа:
Как да се свържа с "Траян Петров и син"?
Бях си харесала и два други варианта:
http://www.impresia.bg/search.html?sid=21505
Някакво мнение за тях?
Здравей. Ако все пак си решила да си вземеш нещо евтино, по добре вземи тези с дървените дръжки. Трябва да имаш впредвид, че длетата не са заточвани и тази работа е оставена на теб. Така че, имай го това наум и си намери човек, който да ти свърши тази пипкава работа. Затова ще ти трябва и балгийка, която може да си вземеш от Мишо Гуевски, а ако ходиш до него няма начин да не си харесаш и някое длето. Затова по добре направо се свържи с него и си вземи няколко от неговите длета. Аз днес ходих до ателието му и си взех 2 длета, изпробвах ги в къщи и имат страхотен ряз. Отделно си взех и една балгийка за заточване, като бонуса беше урок по заточване на длетата. Така че, решението си е само твое. Успех.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: