Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ribnikolaevi - майстор
Всичко си е относително, особено монтажа, той е доста субективен. Избери си дата за монтаж да не е след имен ден. Предварително прочети разни информации за самия монтаж и стой на място да ги коригираш където се наложи. Примерно някои тарикати не слагат дюбели - пяната си носела и други подобни мързелушки. Има си изисквания при монтажа. Налага се да се запознаеш с тях, ако искаш да ти го направят както трябва. Тогава остава да им провериш нивела преди самия монтаж и евентуално да им покажеш с какво ще ги почерпиш при качествено свършена работа (но само показваш, докато не свършат, ясно ти е защо). Другото е машини - големите фирми си ги имат и заготовките в цеха са добри. Ако има проблем - смяна на полуфабриката. И като последна защита, ако имаш недоволства, не подписваш приемно-редавателния протокол. Подпишеш ли го с обещанието, че това ще дойдат утре да го оправят, забрави да е безплатно.
Още веднъж прочети по нета инфо за стъклопакетите. Те са с най-голяма площ, и са най-слабото звено от гледна точка изолация. Ако дадеш повече пари за тях сега, ще ги спестиш от експлоатация (отопление и охлаждане лятото). Аз съм с троен стъклопакет, през най-големия студ като се пипне стъклото отвътре, без да отоплявам, стъклото не е студено като на двойния стъклопакет, изобщо не може да се говори за конденз и подобни явления.
Ole4ko - специалист
Аз избрах за момента двоен стъклопакет със К-стъкло ? По добра опция мисля,че е от 4-те сезона ? ! :)
ribnikolaevi - майстор
Щом си го решил ...
Последен опит от моя страна: прочети още веднъж за ефектите от К-стъклото и си помисли дали да го сложиш на южното изложение.
gvladkov - специалист
Добре си се ориентирал за К-стъклото.Но за още 10 лв. на м2 можеш да си сложиш К-стъкло/4-сезона и си решаваш проблема.Не наблягай на дограмата,колкото на дебелината на желязото вътре в нея,и на качествен обков.От ПВЦ-то ще виждаш само 3-4 см. отсрани и това е.
Ole4ko - специалист
К-стъкло слагам понеже искам и зимното слънце да се ползва колкото и да е... Иначе отвън ще си сложа ролетни щори за лятото имам хубави впечатления от тях. Относно профила какво ще ме посъветвате ? Или той не е толкова важен? Имам оферти с КБЕ Кьомерлинг, саламандер, шуко, Брюгман, геалан. От значение ли е толкова той или не ? обкова на всичките е МАКО
gvladkov - специалист
Аз съм със Саламандър БлуЕволюшън 76мм,обков Рото,Ка/5 мм/4-сезона 40 мм стъклопакет.На Саламандър желязото вътре е 1,8 мм.
Ole4ko - специалист
По голям е от желязото на другите с 0,3мм.. със сигурност саламандер е най- добрия профил но заслужава ли си 2000 лева отгоре за него ?
marmoz - специалист
Ole4ko написа:
По голям е от желязото на другите с 0,3мм.. със сигурност саламандер е най- добрия профил но заслужава ли си 2000 лева отгоре за него ?
Твърдо "Нье" :-D

П.П.Кат си с Саламандър данеби пиш... да ти стане с 10 см по дълга или може би ще станеш по умен :? :-D Виж ако искаш да си гъзар има италиански алумини с дърво на около 1000лв/кв.м .......
VLADO66 - майстор
Рехау/филето/ с обков Мако що го отписа бре :?
Ole4ko - специалист
Ми на параметри рехау-то е една идея по хубаво от КБЕ и Шуко, но е видимо по скъпо, пък не е по хубаво от кьомерлинг и саламандер. Чакам оферта и със профили Брюгман, но за тях никой не спуска информация. Чак гъзар не искам да съм, но имам 35 квадрата дограма и искам като ги слагам да бъде веднъж... :)

Тема "Нов в бранша моли за съвет :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: