• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
BURDENIS - помощник
При ръчна настойка киловатите също оказват влияние, вдигат се оборотите на вентилатора много малко.
Вкарва се допълнително въздух.
Това са лично мои наблюдения.
BURDENIS - помощник
До сега съм пробвал най-малко 20 различни настройки на горелката ,като те са от едната крайност до другата и разхода ми не е падал под три и половина чувала в най-добрият случай и пет торби в най-лошият при положение ,че топля 110кв. 24часа при темп.21-22 градуса.Просто стоя и се чудя що за фокус е това да топлиш 300кв. с два чувала пк ко ще и с изолация да е къщата.
Разликата между отоплението на 120 и 270 кв. 7-8 кг. пелети.
120 кв.м. 52кг. за 24 часа.
270 кв.м. 60кг. за 24 часа.
Поне при мен е така.
BURDENIS - помощник
На всички радиатори има монтирани термоглави Honeywell.
Температура различна в отделните помещения от 6 до 22 градуса.
BURDENIS - помощник
Правих си експерименти с помпата и вдигнах температурата и на включване на 73 градуса, а на котела 70 гр.
Времето на работа на 10% се увеличи драстично.
При по-топло време +10 градуса почти винаги работи на 10%.
Това работи само в топло време.Когато е студено радиаторите изтиват бързо.
filmatoplo - майстор
Абе има нещо оплескано и смесващо при тези режими :? :) , сега ако при ръчен режим зададеш примерно 16 киловата мощност но въведеш пелети макс подаване над 30 грама през пауза 10 секунди -на колко киловата ще работи а :wink: .
vlado_sm - специалист
Според вас вентилатора на колко процента е по-добре да работи.Посъветваха ме да го намаля на 80 и дори на 70 % за да не "ми бяга топлото в комина" ама според мен не гори оптимално на тези проценти.Иначе стойността на шнека със сигурност оказва влияние дори и при ръчен режим-при ниски стойности върти доста по-дълго време и предполагам , че подава повече пелети, но пък като се замисля може да върти с по-малка скорост и пелетите пак да са същото количество , но пуснати по-бавно.
fedko - напреднал
Аз забелязвам ,че вентилатор на 100 процента ми грее най-бързо водата и самото горене е най адекватно,но съм затворил клапата на котела който е Будерус.Дефакто тя не е 100 проц. затворена.аз го карам вентилатора на макс.
fedko - напреднал
На 70процента въобще не гори както трявбва и много бавно нагрява за сметка на пелети и време. :partyman:
filmatoplo - майстор
Бях писал- производителя да издаде нова книжка с по ясни и разбираеми инструкции за експлоатация на тази горелка ,с повече конкретика , допълнения и примери , да не гадаем и си правим експерименти че да разберем истината за режими и настройки :wink: .Явно никой от тях не четат този форум :? .
plastkomfort - специалист
Днес разговарях със създателя на горелката и той ми разясни доста неща.
1.автоматичните настройки са за пелети със 30%иглолистен състав в тях.
2.шнека трябва да бъде около 45 градуса +/- 2 градуса.
3.наклона на горелката задължително да се направи.
4.отнася се за виадрус затваряйте клапата докато пропуши и тогава се връща малко назад.
5.пак за виадрус ако имате тухли от камина слагайте в котела.
Това е което разбрах и май има ефект но сутринта ще разбера като погледна какво има в бункера :?
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: