• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
saraneron - специалист
А лятото ,в тази картонена кутия как ще се чувстваш без климатик, особенно ,ако си в южна БГ, като в бунгало,такова е усещането!
torbalan - Дървен философ
EDI, какво означава "хубава машина"?

Аз отопление с климатик съм виждал само в един хотел в Испания и беше адски гадно... Добре, че спрямо техните стнадарти - аз спя на студено, та го изключвах на цяло.... Обаче жената дето чисти, явно е инструктирана като почисти - да го пусне на МАХ.

За да работи като климатик - вътрешното тяло трябва да е горе, за да работи като отопление - вътрешното тяло трябва да е долу или в пода...

Как става така, че не вее и да е топло зиме и прохладно лете?
EDI - майстор
Ами става с добре оразмерена маркова машина, правилно подбрана по много характеристики за помещението, добре изолирано помещение, как да ти го обясня по-добре :lol: Иначе трябва да ти синтезирам в две изречения 8 години четене на сервизни и почти толкова години практически опит от отопляване с климатизатор.От климатизатор до климатизатор има разлика от Земя-та до Луна-та, и не винаги цената е определяща.Но това не е за тази тема, да не спамим темата на човека.
saraneron - специалист
ЕДИ? Твоите фаворити ?
EDI - майстор
Много зависи от помещенията, но на прима виста моделите FD и новия FH /скоро може и да дойде у нас/ на МИЦУБИЩШИ ЕЛЕКТРИК, ZJX на МИЦУБИШИ ХЕВИ, ДАЙСЕЙКАЙ III, 5 или 6 на ТОШИБА.Вече оразмеряването на машината зависи от помещението.
VLADO66 - майстор
6 помещения с климатици и 3 бани/тях не знам какво ги правим/-бюджет :?
radius - майстор
Ами вместо да се чудите, човека да си направи водно подово и конвектори за лятото (това защото и аз мисля да правя нещо подобно). А източника, дали да е въздух-вода или вода-вода зависи. И пак да кажа, всичко това след сметки от кадърен проектант. Да не излезе, че и с конвектори ( на ток) ще е рентабилно.
filmatoplo - майстор
Подобни въпроси с отговори -Това е кешираното от Google копие на http://forum.setcombg.com/%D0%B4%D1%80% ... D0%B8.html.
EDI - майстор
Спор няма, че проект е задължителен, все пак не е едно помещение.
radius - майстор
Колегата може да чете, но с уговорката, че има уникална за нашата реалност изолация, т.е. при него нещата ще са по-розови. Само не знам, ако има ЖБ шайби и разни еркери, ако са само с 10 см ЕПС ще са слабо място на фона на останалата изолация. Колоните не ги коментирам, защото ако са ъглови, са скрити отвътре.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "С какво и как да отоплявам къща с добра изолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: