Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sirko - специалист
Аз в коридора бях си сложил 9 led луни по 3w и ги захранвах с ел. траф. 20-70w и проблема на трафа беше, че имаше леко примигване с висока честота на лампите-много дразнещо, слагах филтриращи кондензатори, грецове и прочие елементи и нямаше кой знае какъв ефект, а трафа с 2-3 халогенки по 20w работеше супер... Реших проблема като смених трафа с обикновен + 1 кондензатор и 1 грец 35А и вече 2 години няма дертове.
Пиша това за да си имаш едно на ум, в твоя случай бих сменил и 5-те лампи с led, както и трафа.
fikata - майстор
tishotch написа:
fikata написа:
Трансформаторите имат лимитирана дължина на проводниците по ниската страна.
...това не можах да го разбера
На някои трансформатори си пише например 2м макс дължина на извода на 12V
Изображение
fox_vt - майстор
Това какво общо има със проблема даже е + пад на напрежение= на по малко консумиран ток=на по малко греене и товарене на трафа.Е и луничките ще светят маалко по слабо ама дан ти пука :-D
fikata - майстор
fox_vt написа:
Това какво общо има със проблема даже е + пад на напрежение= на по малко консумиран ток=на по малко греене и товарене на трафа.Е и луничките ще светят маалко по слабо ама дан ти пука :-D
Това ли ти е чувството за хумор? Или просто си сериозен така винаги?
fox_vt - майстор
Хахха уточни ако обичаш с кое не си съгласен?Проблема е че трафа се претоварва и защитата го гаси-решение 1 подобрава се охлаждането,решение 2 слага се по мощен траф,решение 3 намалява се консумирания ток.Ха сега ми кажи при голям пад на напрежение следствие дълги кабели колко ще е тока в + или в - и как ще се отрази това на трафа.И да това е полушеговито написано и не е най доброто решение но не е и неправилно камо ли опасно,ако не си на това мнение моля сподели да се знае занапред :wink:
tishotch - специалист
leosat varna написа:
Сложи 2 диодни лунички и проблема ти се решава.
Спрях се на този вариант и си поръчах от ebay диодни лампи като на снимката. Разбрах че преди лампите трябва да вържа и изправител-грец иначе ще изгорят...това не го бях предвидил. Има ли да се продават такива у-ва които директно да се включват преди лампите за да се изправи тока ?

Прикачен файл

Capture.JPG
Capture.JPG (45.49 KиБ) Видяна 1838 пъти
hidrazin - майстор
В линка на продавача от ebay пише дали трябва или не трябва да слагаш изправител.
:partyman:
tishotch - специалист
http://www.ebay.co.uk/itm/230814871781? ... 97.c0.m619

Това е линка, не виждам да пише нещо за изправител.
tishotch - специалист
Значи работи и на променлив ток. Супер.

Тема "Крушките ми угасват и пак светват ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: