Всички имаме коли, нали ?
kretio74 - специалист
profesionalist_wood написа:
Имаше един малоумник който пък пълнеше двигателя на Волгата си с горено масло от Икарус и прееба двигателя :-D Е,креташе дълги години ама...
На масло може да се кара само дизел. Също така е важно да се уточни ,че става само на СТАРИ ОБИКНОВЕННИ ДИЗЕЛИ.
МАлко неподготвен се изказа.
torbalan написа:
Абе за съжаление - на двигателя сигурно нищо няма да му има, но лайната дето излизат от ауспоха ги дишаме всички... И децата ни...

Това синьото са недоизгорели въглеводороди... Отровни, колкото си щеш...
Така е знам, за което съжалявам, НО ако бях само аз щях да се чувствам виновен. Но в страната на чудесата се правят какви ли не магарий на мой гръб (вкл. и Референдума). Знам че не е правилно за планетата, за въздуха който дишаме итн. Но нямам възможност (за което не съм виновен) да живея като бял човек в нормална страна.
danail_3 - напреднал
Вкарай му и газ (пропан бутан) във въздушния филтър. С масло + газ ще чадиш по - малко от колкото само с нафта гарантирам. Пък ще има и икономия. Аз не мога да си намеря преработено масло на нормални цени иначе веднага ще сменя горивото на баба закъсантия.
kretio74 - специалист
danail_3 написа:
Вкарай му и газ (пропан бутан) във въздушния филтър. С масло + газ ще чадиш по - малко от колкото само с нафта гарантирам. Пък ще има и икономия. Аз не мога да си намеря преработено масло на нормални цени иначе веднага ще сменя горивото на баба закъсантия.
Абе за тая газ съм чувал ма не съм много наясно. като на бензин ли се слага, настройва?
SEV - специалист
Напълно подкрепям колегата с коктейла.Един братовчед купи някакъв Ровър за около 2000 лв.кара го на масло и нафта и малко бензин,за 100км. разхода му беше 2-3лв за чистата нафта,а спестяваше поне 10лв.Измина около 60 000 км. за 3 години и икономиса 6 000 лв..Всичко е въпрос на математика,от тези 6 000 хиляда да е дал 1 000 за филтри(беше наредил още 2 и ги сменаще по често),но едва ли.
Това е конкретен пример,вий си правете сметката.БрАчеда казва утре да се разсцепи на две,ще отиде на фторични ще и взема 300лв.
niki_nadj - специалист
kretio74 написа:
Днес направих интервенцията. сори ,че не снимах но утре ще постна снимки. В ена туба 5л. сипах 3.5 литра масло и 1. нафта и 0.5л бензин (всичко това прецедено през цетка 2 микрона). Мога да се похваля, че мотора работи ИДЕАЛНО даже не знам дали не е по меко. Единствения кусур е, че пуши малко синьо. за деня изгорих във возене 2 туби и половина без никакви проблеми. Пали както си палеше и ходи както си ходеше. Не ми пука че смърди. Криза е!!!! търсим алтернативни начини за предвиждане ЗАЩОТО плащаме на цени от ЕС, а заплатите ни са като в Албания. И не се вижда оправия. За екология мисли сития и спокоен човек нали? :supz:
Нови резултати има ли ?Аз мисля да прогвам на опел да видя как е.
kretio74 - специалист
450 км минати без никакви ядове. Но много е важно да спазвате ПОНЕ тази пропорция: 10:3:1 (масло,нафта бензин). И яко ЦЕДЕНЕ на маслото. Аз цедя 3 пъти през 2 микрона. Бавно става но пазя помпата и дюзите.
kretio74 - специалист
Вече съм на близо хилядарка никакви проблеми нито с палене нито с мотор. А ИКОНОМИЯТА Е НЕВЕРОЯТНА. от едно приятелче с комбайни взех 300л масло от комбайните OMV на 250 часа работа. Нема да ви казвам, че и до кенефа бих ходил с колата ако имаше път. не ми пука даже и 2 часа да тропа на място. Те това е да караш шлеп с разход колкото на симсонка. :supz: :supz: :supz: :finga: А най интересното е, че почти не пуши и харчи колкото нафта толкова и другото.
kavi67 - специалист
kretio74 написа:
Вече съм на близо хилядарка никакви проблеми нито с палене нито с мотор.

Няма и да имаш!Помпата ти е неубиваема-редова,ръгай и не бой се!За двигателя,хич няма и да споменавам - ако,имах от някъде сигурни 7-800л. горяло масълце(пък,може и да не е горяло :-D ),трансформаторно масло,или пък оливце....ехеееее,бих си купил дърт мерджан веднага :)!!!!
niki_nadj - специалист
kavi67 написа:
kretio74 написа:
Вече съм на близо хилядарка никакви проблеми нито с палене нито с мотор.

Няма и да имаш!Помпата ти е неубиваема-редова,ръгай и не бой се!За двигателя,хич няма и да споменавам - ако,имах от някъде сигурни 7-800л. горяло масълце(пък,може и да не е горяло :-D ),трансформаторно масло,или пък оливце....ехеееее,бих си купил дърт мерджан веднага :)!!!!
Това значи ли ,че ако помпата е ротационна като на опела ще има проблем? :-?

Тема "Направи Си Сам Масларка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: