• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
emilvelkov73 - специалист
plastkomfort написа:
Днес разговарях със създателя на горелката и той ми разясни доста неща.
1.автоматичните настройки са за пелети със 30%иглолистен състав в тях.
2.шнека трябва да бъде около 45 градуса +/- 2 градуса.
3.наклона на горелката задължително да се направи.
4.отнася се за виадрус затваряйте клапата докато пропуши и тогава се връща малко назад.
5.пак за виадрус ако имате тухли от камина слагайте в котела.
Това е което разбрах и май има ефект но сутринта ще разбера като погледна какво има в бункера :?
За коя клапа става въпрос да затваряме докато пропуши,предполага за комина става въпрос,а пропушването при запалване нали??
filmatoplo - майстор
Направо ги виждам във фабриката или някой гараж как дозират 30% иглолистен материал във пелетите си :wink: , ами ако е 40 , ами 50 , ами изцяло -не разбрах кога да наблегнем на автоматичен режим -когато иглолистния материал е в повече или по малко във състава на пелетите :? .На шефа на горелката -предложихте ли му да ни чете темите свързани с горелката :wink: .Питахте ли го -за чистачката :wink: .
BURDENIS - помощник
Аз моята чистачка я свалих, защото пълнеше пелети зад и под кошницата и пречеше на въздушната струя.
Отделно залепяше за нея пелети и правеше едни топчета сгур, които вентилатора неможе да издуха и се задръстваше.
BURDENIS - помощник
Свалете си чистачките и изисквайте от сервиза да ви сменят металната скара зад кошницата.
Тя е по-дълга с 1 см. от старата и прилепва плътно към кошницата- не позволява да влизат пелети отдолу.
mr_mitko - напреднал
Напълно съм съгласен,че производителите на горелки трябва да ни предоставят някакви оптимални данни за работа(аман от приказки...всяка е индивидуална) Аз също пробвах поне 15-20 вида настройки,вкл.и споделени от вас тук.Мога да кажа ,че ефекта не се забелязва :sad: Горелката си гори едно и също и в ръчен, и в автоматичен режим.Поздрави на всички!
plastkomfort - специалист
emilvelkov73 написа:
plastkomfort написа:
Днес разговарях със създателя на горелката и той ми разясни доста неща.
1.автоматичните настройки са за пелети със 30%иглолистен състав в тях.
2.шнека трябва да бъде около 45 градуса +/- 2 градуса.
3.наклона на горелката задължително да се направи.
4.отнася се за виадрус затваряйте клапата докато пропуши и тогава се връща малко назад.
5.пак за виадрус ако имате тухли от камина слагайте в котела.
Това е което разбрах и май има ефект но сутринта ще разбера като погледна какво има в бункера :?
За коя клапа става въпрос да затваряме докато пропуши,предполага за комина става въпрос,а пропушването при запалване нали??
Да на комина и пробваш докато работи.
Не знам но аз след повдигане на горелката имам положителни резултати.
niki_nadj - специалист
plastkomfort написа:
Какво повдигане на горелката? При Дакон ера трябва ли да има наклон горелката и колко?
LazarGanev - "Велик майстор"
За ератовска горелка не се изисква наклон
niki_nadj написа:
plastkomfort написа:
Какво повдигане на горелката? При Дакон ера трябва ли да има наклон горелката и колко?
Говорим само за ватерланд.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: