Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
soton - специалист
Ето ви "тема за начинаещи"
Luiji - напреднал
dyaneff написа:
А ако нямате пари за да последвате съвета на Хидразин http://www.zamunda.net/details.php?id=224019&hit=1
:prayer: :prayer: Евала за торента.Много полезно.

Електротехника и електроника(електрониката за първи семестър я учим и сега тепърва имам изпит и ще чета за него след около 1-2 дена)

hidrazin от много "полезните"ти 2 коментара и след това,моите отговори не ти ли стана ясно,че аз като се сблъскам с нещо на практика просто незнам какво да правя(може би защото не съм го виждал до сега).Отговори ми ти на простичкия въпрос,защо винаги се намира един като тебе във всеки форум който да се прави на много умен.....се едно ти не си си задавал същите въпороси(или е имало кои да ти покаже...незнам :?).
Някак не ми се вярва да си се родил гений и да си знаел всичко.
Моля те с най-добри чувства,ако мислиш от тук натам всеки твои коментар да е подобен...просто не си прави труда!!!
hidrazin - майстор
Luiji написа:
hidrazin от много "полезните"ти 2 коментара и след това,моите отговори не ти ли стана ясно,че аз като се сблъскам с нещо на практика просто незнам какво да правя(може би защото не съм го виждал до сега).
Каква практика? На този етап от знанията ти "практиката" може да е дори опсна за теб и околните. Освен това учениците (а и всички други) се допускат до практика след успешно полагане на теоретичен изпит.
Отговори ми ти на простичкия въпрос,защо винаги се намира един като тебе във всеки форум който да се прави на много умен.....се едно ти не си си задавал същите въпороси(или е имало кои да ти покаже...незнам :?).
Защото 20-30-40 поста в един форум не могат да заменят години учене.
Въпросите съм си ги задавал ... на себе си. Отговорите намирах в книгите и учебниците и много внимавах да не
задавам глупави въпроси. То не че имаше много хора на които да ги зададеш пък и интернета го нямаше още.
:lol:
Някак не ми се вярва да си се родил гений и да си знаел всичко. - Определено не.
Моля те с най-добри чувства,ако мислиш от тук натам всеки твои коментар да е подобен...просто не си прави труда!!!
Това че постовете ми не ти харесват не означава, че не са верни.
Сега пък аз да ти задам един въпрос. Казваш че електрониката я учите за първи семестър? Това означава че учиш в някой ВУЗ.
А питаш как да измериш ток. Нещо не ми се вързва. Доколкото си спомням за ток, напрежение ... се учи още в седми клас по физика.
олимпиада по физика за VІІ клас
Сега искаш да ми кажеш че образователната система у нас се е сринала и във ВУЗ-овете влизат студенти които
са пропуснали дори основното си образование? :? Възможно е. Като гледам какви ги пишат по форумите.
Нищо лично. Успех с развитието, но от мен да знаеш - Интернета не може да замести учебниците и часовете в училище.
:partyman:
moimoimoi - майстор
hidrazin , може да ти изглежда странно но си е точно така 99% от студентите в техническите униврситети нямат никаква представа от електротехника
аз като бях студент преди 8 години от целия курс/към 50 калпака/ само двама разбирахме за какво става въпрос,еле пък на практиката като трябваше да се свързват разни схеми
hidrazin - майстор
:? Ужасна ужаст !!! :shock:
Значи наистина вече на нищо не ги учат в училище и образователната ни система е само на книга.
Няма тогава за какво да се чудя като чета във форумите мнения граничещи с ...
Последна промяна от hidrazin на ср яну 09, 2013 11:59 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
И как да е другояче, като елитните Техникуми, в които се влизаше с най-висок бал сега станаха професионални гимназии, в които се записват най-некадърните безделници и даскалите им се молят поне веднъж всеки срок да влязат в час, за да им пишат тройката и да ги пуснат в по-горен курс? Сега в технически ВУЗ се влиза с езикова гимназия :?
dyaneff - майстор
Не е проблем. че се влиза с езикова гимназия. Проблемът е, че още в основното училище 7 и 8 клас се учи физиката. Човек който измерва капацитетът на кондензатор микроампери няма право да пита как се прави схема.
Luiji - напреднал
hidrazin написа:
Luiji написа:
hidrazin от много "полезните"ти 2 коментара и след това,моите отговори не ти ли стана ясно,че аз като се сблъскам с нещо на практика просто незнам какво да правя(може би защото не съм го виждал до сега).
Каква практика? На този етап от знанията ти "практиката" може да е дори опсна за теб и околните. Освен това учениците (а и всички други) се допускат до практика след успешно полагане на теоретичен изпит.
Отговори ми ти на простичкия въпрос,защо винаги се намира един като тебе във всеки форум който да се прави на много умен.....се едно ти не си си задавал същите въпороси(или е имало кои да ти покаже...незнам :?).
Защото 20-30-40 поста в един форум не могат да заменят години учене.
Въпросите съм си ги задавал ... на себе си. Отговорите намирах в книгите и учебниците и много внимавах да не
задавам глупави въпроси. То не че имаше много хора на които да ги зададеш пък и интернета го нямаше още.
:lol:
Някак не ми се вярва да си се родил гений и да си знаел всичко. - Определено не.
Това че постовете ми не ти харесват не означава, че не са верни.
Сега пък аз да ти задам един въпрос. Казваш че електрониката я учите за първи семестър? Това означава че учиш в някой ВУЗ.
А питаш как да измериш ток. Нещо не ми се вързва. Доколкото си спомням за ток, напрежение ... се учи още в седми клас по физика.
олимпиада по физика за VІІ клас
Сега искаш да ми кажеш че образователната система у нас се е сринала и във ВУЗ-овете влизат студенти които
са пропуснали дори основното си образование? :? Възможно е. Като гледам какви ги пишат по форумите.
Нищо лично. Успех с развитието, но от мен да знаеш - Интернета не може да замести учебниците и часовете в училище.
Във ПТГ съм учил,но такива упражнения не сме правили.До седа не съм имал в нито едно училище практика.
Luiji - напреднал
moimoimoi написа:
hidrazin , може да ти изглежда странно но си е точно така 99% от студентите в техническите униврситети нямат никаква представа от електротехника
аз като бях студент преди 8 години от целия курс/към 50 калпака/ само двама разбирахме за какво става въпрос,еле пък на практиката като трябваше да се свързват разни схеми
Силно се надявам с малко практика и МНОГО четене да съм един от тези двамата.

П.П. Нязнам за кой път повтарям,че около 95%от нещата ги виждам за пръв път.Единствената практика дето имам е един семестър по електротехника и правехме упражненията с ампермер и волтмер.Но на самата схема незнам как точно да измеря тока.Положението ми дори не е смешно-ТРАГИЧНО Е.Но не е ли важното това,че искам да се развивам и се пак колкото и трудно да е самостоятелно във вкъщи се занимавам(до колкото е възможно)
fikata - майстор
Но не е ли важното това,че искам да се развивам и се пак колкото и трудно да е самостоятелно във вкъщи се занимавам(до колкото е възможно)
Това наистина заслужава адмирации. Стига да не ти е моментно увлечение и да не се предаваш лесно.
Желая ти успех.!
http://www.youtube.com/watch?v=cXgdMmYG8aU

Тема "Идеи за развитие на начинаещи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: