• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Ел. инструментите. Консумативи.
moji - напреднал
"котка се *** с чалъм" - са казали старите хора. Колега, купи си това метабо и няма да съжаляваш. При нас има един турски потапящ се пендул пък като е пипнат тук там реже 45-я градус през средата на вертикала с точност до нанометър :-D
PIP - майстор
comunikator написа:
Ето http://www.toolsbg.com/index.php?c=51&p=255 тук разликата е само изтеглянето и минимално по-голямата мощост.Само не разбирам как изтеглянето спомага за точното рязане на градус. Обяснете Ми!
Изтеглянето няма никакво отношение към качеството на машината и точността, които зависят от конкретната марка и модел според нуждите. Предимството на изтеглянето е практичността, т.е да режеш по-широки елементи. В твоя конкретен случай няма нужда, друг е въпроса дали в бъдеще няма да ти потрябва.
Chefo77 - майстор
Метабо-то (216 Lasercut) си е много добро, ползвам такова вече втора година - реже, та се къса. В това число и на 90 градуса, доста ъгли съм припаснал с него.
Само че съм си взел още 2 диска - 210 мм (защото 216-ките са само маркови и адски скъпи) - и при най-малко затъпяване, ги точа. Това е ключът към правилния срез и добрата сглобка - острия диск. Когато се затъпи, прилагаш по-голямо усилие, за да можеш да срежеш елемента, оттам идва и усукването на диска.
Единствения минус, който има, е късия срез - 12 см. При 45 градуса мисля че максимума беше 9. Но за сметка на това има фиксация с винт на произволен ъгъл по хоризонталата - нещо, което нямат доста от скъпите модели на Метабо. Има лазерче за равнина на среза, и диоди за осветление на работния плот.
В Киров мисля все още е на 199 лева.
kyn4o - помощник
Защо когато не е с изтегляне не реже точно на 45 градуса? Мисля да си взема на Метабо мод. KS 216 без изтегляне за рязане на МДФ профили за вратички. Ще ми върши ли работа? Не искам да има фуга след саединяването.
kyn4o - помощник
а тези който са с "плот" над тях и линеал как се водят пак ли са "герунг циркуляр" ?? Хубавото е, че могат да се ползват за разкрой на детайли. Препоръчайте някои на прилична цена и да е с добро качество .
EDI - майстор
На всички машини се настройват ъглите на рязане.216 на МЕТАБО е добра машина, независимо дали е с изтегляне или без.Иначе комбинираните с плот отгоре в общи линии не стават за нищо, ако нямаш бюджет.Там можеш да търсиш ДЕВАЛТ или МАКИТА но цените са доста солени.
kyn4o - помощник
EDI написа:
На всички машини се настройват ъглите на рязане.216 на МЕТАБО е добра машина, независимо дали е с изтегляне или без.Иначе комбинираните с плот отгоре в общи линии не стават за нищо, ако нямаш бюджет.Там можеш да търсиш ДЕВАЛТ или МАКИТА но цените са доста солени.

какво значи това, че не стават за нищо? Не правят ли точен срез за ъгловите сглобки? Скъпи ли са?
EDI - майстор
Ами евтините китайци - около 250-350 лева струват - РАЙДЪР, АЙНХЕЛ, плотовете са от тънки тенекии, отгоре може да се реже до около 40 мм дебелина на дъската, искат донастройки, няма гаранция, че след настройка ще ти държи по-дълго време правилния ъгъл и малко побългаряване тук-там.Ето един АЙНХЕЛ - http://einhell.bg/?p=1558 .Хубавите машини са над 800-1000 лева.Гледам, че ще режеш МДФ профили.Вземи си едно МЕТАБО KS 216 /без изтегляне/ - 250 лева, ще ти върши идеалана работа.Иначе МЕТАБО имат такъв комбиниран, с плот отгоре - KGT300, струва къде 1200 лева, ДЕВАЛТ е към 1700, МАКИТА-та е към 1200.
kyn4o - помощник
Благодаря за информацията. Ще заложа на Метабо - модела с изтегляне защото човек не знае какво ще се наложи да реже а е хубаво да има вариант и за по широки парчета, тези с плот отгоре са наистина скъпи и не са ми по джоба. А китаец вече не искам в домашната ми работилница. Винаги когато купя евтин инструмент след това съжелявам. Купувам на ново скъп и така ми излиза двойно като цена.
EDI - майстор
Няма да сгрешиш.Аз имам 216М с изтегляне и е много добра машина.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Настолен герунг циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: