Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
katn - специалист
здравйте майстори! налага ми се да отоплявам стая в панелен блок. стаята е 17кв. м. pvc дограма, външни ролетни щори, с перспектива за външна изолация. западно изложение. интересува ме дали въпросната машина е подходяща, и ако не е, да ми препоръчате някоя друга. бюджета е 1000-1200лв. благодаря предварително!
EDI - майстор
Няма да стане.Това е най-ниския клас на ТОШИБА - АВАНТ, а 10-ката е слабичка.Освен това външното е 107SAV-E3, да не се бърка с 10SAV-E2, различни машини са.По-добре 137-ицата.Друг вариант за бюджета е ХИТАЧИ 35 YH6.
ZMeyGorianin - майстор
Хайде и аз да попитам-да ме извинява колегата, че е в неговата тема, но да не отварям нова-това е модела;http://www.climamarket.bg/?p=5549. Площа е 35 кв.м. Последен етаж с окачен таван, южно изложение и ПВЦ дограми по цялата стена на юг. Подовия монтаж ме устройва-досега бях с малайски неинвенторен Панасоник 18-ка, ама изтърва фреона /Р-22/ и не знам дали си заслужава да го ремонтирам след 12 год. вярна /но и доста шумна/ служба!
EDI - майстор
Няма да стане, малък е.Може да стане 50-ицата на подовия ДАЙКИН.
ZMeyGorianin - майстор
То добре, ама цената почти двойна! А 18-та досега ми вършеше добра работа до към -5-10 градуса през зимата.
EDI - майстор
Опитай ремонт, щом те е ползвал до сега, зависи каква е причината за теча обаче и дали си заслужава парите, които ще платиш за ремонта.
idunno - специалист
Най- добре си намери фирма, да ти го напълни, едва ли ще струва повече от 80-100 лв.Колкото до нов климатик една 35 на Дайкин ще ти свърши работа.Само ще отбележа, че преоразмеряването на климатиците води загуба за една фирма и печалба за друга.Както аз с удоволствие открих.
EDI - майстор
Малка ще му е 35-ицата, няма да стига мощност в студа.35 квадрата са все пак, близо 95 кубика.35-ицата с нейните 4,5 номинал и 5 кв максимал ще увяхне под -5 градуса.
dundurma - специалист
минимум 50-ка или по-добре ДРЪТ САМУРАЙ.при 95куб.м.
НОМИНАЛ около 7киловата за да няма изненади в голям студ,да има икономия разхождане по кюспети.
idunno - специалист
:-D :-D :-D ..човека си има стар климатик, а ти му предлагаш или втора ръка или 50ца дайкин, a защо не направо 71ца :-D :-D :-D ... то на чужд гръб...

Тема "мнение за Инверторен климатик TOSHIBA RAS-107SAV-E2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: