Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ge6aaaa3 - специалист
Ясно ми е за контролера. 5 мосфета с 1mOhm съпротивление, издържащи на 50A постоянен ток, съмнява ме да грее. Идват около 5W разсейвана от контролера мощност. Притеснява ме стартера...
val4o89 - специалист
Нe виждам смисъла от използването на стартер. Просто това ниско кпд и голямата консумация.... Ще яде батерии като пияни вишни на детски рожден ден.
Subsa - специалист
Никой не може да ти отговори на въпроса конкретно, всички гадаем.
Трябва да го срещнеш с някой генератор 2000W и да си свалиш раб. х-ка. КПД и други.
ge6aaaa3 - специалист
Смисъла е, че е евтин, ако се вземе от някоя морга. Има 4 четки, които осигуряват добър въртящ момент и е мощен.
За да сваля харакреристиките, трябва да сменя втулките с лагери, което значи да се направят нови капаци. Аз щом платя на стругаря, за да ми направи капаците, ще му доплатя още малко за верижно колело и ще го пробвам в реални условия. Ако не стане, съм хвърлил едни пари на вятъра и пак съм в изходна позиция, за това питам за някой, който е пробвал.
В тубата е пълно с такива клипове http://www.youtube.com/watch?v=C5lp3fP1WKo, ама никой, никаква информация не дава... :x
zach_82 е единствения, който ми даде информация, но за 12V стартер, на много лека предавка. А ако за 5-6км се загрява при наличието на вентилатор и при тази лека предавка, то за 10км, при по-тежка предавка, ще се стопи... :evil:
zach_82 - специалист
^^ И на мен това ми е любимото клипче, и смятам някой ден да си направя подобен картинг за развлечение.
Но точно това е разликата- човека просто си играе- върти гуми и си прави кръгчета, а не е тръгнал да пътува 10-20км.
Аз с моя стартерен скутер си ходя на близки разстояния да си върша работа - направил съм му нещо като дълбок багажник, нося си там 10 литрови бутилки минерална вода без проблем, но също го ползвам повече за кеф - че е мощен и много рязко набира.
Ако сложа чисто нов 200ампера акумулатор тягов - със сигурност ще изкара 10км, но такъв акумулатор е 500лева.
ge6aaaa3 - специалист
^Притеснява ме загряването на стартера при този пробег. Не ми е проблем самия пробег, защото той ще се докара с акумулатор, но каква файда от акумулатор, който ще отдава половината си енергия за загряване на вселената.
zach_82 - специалист
E, тогава оглеждай се за друг вид двигател. Скутера със стартера ми е да си бръмча из квартала, а съм си направил отделно велосипед на ток по всички правила( нормален постояннотоков двигател, 48в батерии и контролер) използвам го за далечни разстояния до 20км.
ge6aaaa3 - специалист
Изпратих запитване за цената на това: http://www.alibaba.com/product-gs/46775 ... w_48v.html
Този "тубурлук" отпред, май е планетарен редуктор, което би било добре. Ако с доставката ми изелезе около 200лв, ще го взема. Ако е повече, след година ще взема кола с метаново и ще си реша проблема...
Subsa - специалист
Тия може да не ти продадат 1бр.
Доставката е 11лв/кг с DHL за над 20кг
Преди това е 17лв/кг
Огледай как е положението из Европата.

Иначе такъв двигател и аз бих си взел.
Може да измислим нещо с морето, ако не бързаш.

П.С. Дали да не се заложи на тези с неодимовите магнити
ge6aaaa3 - специалист
Магнитите греят и живота им е ограничен. Двигателите със серийно възбуждане са вечни, като изключим четките. Не бързам, дори още не съм на 100% сигурен дали ще го правя. Като гледам цените на метана и цените на акумулаторите, метана излиза малко по-скъпо, наистина малко, а в бонус получаваш истинска кола с парно и всичко и неограничен пробег. Тея филми със скапването на двигателя от карането на метан, са пуснати от бензиностанциите и са някакъв много известен мит. В момента, още проучвам, такаче има време. Ако се реша, може да измислим нещо. :wink:

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: