Всичко за дърводелството
EDI - майстор
СМТ нямат R 20, има 19 и 22,2, но с опашка 12, Ф-то им е над 50 мм и изисква сериозна машина.Иначе струва мама и тати - над 100 лева.Ако включиш и една фреза с цанга 12, става много, освен ако няма да е серийно производство някакво.
mitko64 - майстор
То сигурно ще стане и с глави на винторезка, продават евтини до цол и четвърт. Проблема е че няма с какво да върти детаила. Друг вариант да си направи лъков струг. Друго ми хрумва Спарки продаваха едни стиски на монтаж на бормашина успоредно на масата. Монтира от другата страна някъкъв център и с длетото стругова между центри.
Последна промяна от mitko64 на чет яну 10, 2013 12:42 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Той Ванчо така и не каза какво му трябва да закръгля квадратна пръчка :-D . Ако ти трябва ф 30-40 мм отиди до Баумакс, Бриколаж и си купи един дървен корниз и проблема ти е решен.Мисля, че диаметъра е горе- долу толкова :-D
griffin - майстор
Може да направиш приспособление за целта, ще ти трябва фреза в прав фрезер и малко летви.
Значи идеята е правиш 2 центъра в двата края на летвата която искаш да стане кръгла и я захващаш за някаква повърхност така че да може да я въртиш свободно примерно с 2 пирона лекозабити отстрани все едно министуг. Правиш стойка за фрезата така че да може да я движиш напред назад по дължината на летвата така че да може да отнемаш материал.
Ето едно клипче трябва да направиш нещо подобно само че летвата да е хваната в двата края както казах иначе стойката за фрезата може да е нещо подобно въпрос на фантазия. Накрая с шкурка.
http://www.youtube.com/watch?v=xN1iSUH1vAs
Иван Златев - специалист
темата тръгна малко за друг подфорум.... технически знам че е плашка,а всеки го казва така както го е чул,или както е учил или както го е чел,напишете в гугъл флашка и ще видите че излизат флашки за прехвърляне на информация,а като напишете плашка излиза това за което говорим,не се имам за много знаещ поне така съм учен аз и така знам
Иван Златев - специалист
целта ми не е масово производство,мисля да се опитам да направа една поставка за аквариума вкъщи и искам да ползвам такива за спънки между краката(по скоро ще са като декорация) и сега като се замисля 30мм е нормална дебелина,ще мисля да направя нещо и да въртя с бормашината
EDI - майстор
Или си купи от магазина или промени малко проекта с квадрат или правоъгълник, малко обработен с профилен фрезер.
Иван Златев - специалист
абе то най-лесно е да се купи,ама искам да се позанимавам малко
kalpev - специалист
Иван Златев написа:
абе то най-лесно е да се купи,ама искам да се позанимавам малко
Е, това е друга работа.
Иначе, щях да ти подскажа, че една дървена права точилка с подобен диаметър струва 2 лв. във всеки магазин за домашни потреби. Режеш си от нея каквато дължина ти трябва.

Тема "как да закръгля квадратна летвичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: