Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stepoff - специалист
Трябва да свържа един вентилатор 12v от охлаждането на радиатора на опел астра към 220v. но идея нямам какво захранване ми е необходимо.
на етикета му пише 12v ,а на предпазетела в колата 30А. Това достатъчно ли е като информация или..... :?:
Stefan_62 - майстор
stepoff написа:
Трябва да свържа един вентилатор 12v от охлаждането на радиатора на опел астра към 220v. но идея нямам какво захранване ми е необходимо.
на етикета му пише 12v ,а на предпазетела в колата 30А. Това достатъчно ли е като информация или..... :?:
И какво мислиш, че ще се получи когато го свържеш към 220в. бум :crazy: :lol: То е ясно какво захранване ти трябва щом е на 12в. :?
stepoff - специалист
Stefan_62 написа:
stepoff написа:
И какво мислиш, че ще се получи когато го свържеш към 220в. бум :crazy: :lol: То е ясно какво захранване ти трябва щом е на 12в. :?
То това е ясно ,че няма да го вържа директно,но какви параметри трябва да е захранването?
Stefan_62 - майстор
На етикета би трябвало да пише и каква му е консумацията "А", ако не пише това 30А като предпазител в колата би трябвало да те ориентира. Но все пак къде ще го включваш и използваш? :?
stepoff - специалист
Stefan_62 написа:
На етикета би трябвало да пише и каква му е консумацията "А", ако не пише това 30А като предпазител в колата би трябвало да те ориентира. Но все пак къде ще го включваш и използваш? :?
В един гараж за вентилация,но искам да се захранва с 220v. и да се регулират оборотите.
Ако някой е наясно с тоците,нека да предложи конкретно решение.
Благодаря предварително!
miroton - майстор
Първо пусни вентилатора от акумулатора и запали двигателя на колата виж след колко ще загре е двигателя на вентилатора.Да не се окаже че е предвиден за кратка работа.
stepoff - специалист
miroton написа:
Първо пусни вентилатора от акумулатора и запали двигателя на колата виж след колко ще загре е двигателя на вентилатора.Да не се окаже че е предвиден за кратка работа.
Да прав си! Сега ще го пусна за 15-20 мин. ако всичко е наред как да го захраня?
hidrazin - майстор
Няма какво да опитва. За кратковременна работа е. Лично проверено точно с вентилатор от Астра. :-D След около 15 минути работа
беше готов за вторични суровини. Намотките си бяха останали без никакъв лак. Перфектно изпечени. :lol:
:partyman:
dyaneff - майстор
Хидразин е прав защото тези модели електромотори лагеруват на втулки, не на лагери.
a_anastassov - специалист
Включи последователно на вентилатора съпротивление (примерно 0.1 Ом / 5 Вата), когато го включваш към акумулатора. Измери с уред напрежението в двата края на съпротивлението при работещ вентилатор. Използвай закона на Ом за да изчислиш тока.

Тема "Захранване на вентилатор 12v" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: