• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
radius - майстор
Значи какво излиза, слагайте Ваго, ама за контактите е под въпрос.
За лампите май ще ползвам Ваго, както и на излазите - фурна, осв. тела.
А "маретки" някой ползва ли?
Прикачен файл:
new-2.jpg
new-2.jpg (65.09 KиБ) Видяна 3181 пъти
Струва ми се, че удачно комбинират някои от предимствата на усукването и клемната връзка.
Тани - модератор
И какъв ти е проблема с контактите? Спокойно можеш да си ползваш клеми Ваго 2273 . Те са за кабели 0,5 - 2,5 мм2
radius - майстор
Проблема го обясних, ама айде пак : магистралите са с 4 кв.мм, а спусъците към контактите са 2.5кв. мм.
2273 не става за едножилен 4 квадрата, абе тия да не си правят целите инсталации с 2.5 ?
Тани - модератор
Аз също съм от "тия". Какъв е смисъла от толкова дебел кабел за малките дължини в едно жилище, като така или иначе ще сложиш предпазител 16А , защото контактите са ти за такъв ток?
Все пак има и клеми 773, които ползвам за кабелите 6мм2 между таблата, когато не ползвам "токоотвеждащо" и тока в следващото табло е малък, но не си заслужава опъването на дълги кабели за няколко кръга.
Кракра - напреднал
radius написа:
Проблема го обясних, ама айде пак : магистралите са с 4 кв.мм, а спусъците към контактите са 2.5кв. мм.
2273 не става за едножилен 4 квадрата, абе тия да не си правят целите инсталации с 2.5 ?
Kато гледам,че инструкцийте за конекторите са на английски-със сигурност контакти в UK са 2.5мм,само че2*2.5мм.
А пък друг е въпроса ,че тези конектори,там почти няма къде да ги ползваш-просто не се ползват разпределителни кутии.
Не разбрах,как точно смяташ да използваш тия ,,врътки,, или Ваго на излазите за печка :? -нали си има подсилени излази за тая цел??? :partyman:

Кракра
radius - майстор
До печката съм пуснал 5х2.5 ( трифазно) и не виждам проблем да ползвам тези Ваго с лостчето, тъй като стават за едножилния ПВВМ и за гумирания многожилен до печката.
zz_stefanov - майстор
Тани написа:
Аз също съм от "тия". Какъв е смисъла от толкова дебел кабел за малките дължини в едно жилище, като така или иначе ще сложиш предпазител 16А , защото контактите са ти за такъв ток?
Все пак има и клеми 773, които ползвам за кабелите 6мм2 между таблата, когато не ползвам "токоотвеждащо" и тока в следващото табло е малък, но не си заслужава опъването на дълги кабели за няколко кръга.
Това че контактите са ти 16 А не означава че предпазителя трябва да е толкова. :)
drastar - специалист
zz_stefanov написа:
Това че контактите са ти 16 А не означава че предпазителя трябва да е толкова. :)

К'о речи ?
ArturDent - Почти Безобиден
drastar написа:
zz_stefanov написа:
К'о речи ?
:idea: Обърни внимание на съществителните в кое число са ;)
zz_stefanov - майстор
То и да са в единствено число пак няма според това, че на контакта пише 16А да сложа 16А предпазител, е няма да сложа по малък нито по голям от 25 :)
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: