Най - вълнуващия въпрос зимно време.
the_play87 - специалист
Когато бях на квартира хазаина бе направил точно отопление от бойлера към ал.радиатор. Системата не изглеждаше сложна и бе без помпа за разширител имаше 2 литрова туба от кола. Радиатора беше 900х500 до сега не съм влизал в по топла баня :-D
Последна промяна от the_play87 на чет яну 10, 2013 2:02 pm, променено общо 1 път.
saraneron - специалист
Всичко може, въпросът е дъли си струва тази гимнастика?Единственното положително е ,че може бойлерът да се ползва като акумулатор на нощна енергия и да затопля малко помещение, където има и ТОАЛЕТНА/дядо ми му викаше НУЖНИК, доста по точно/, но когато ти потрябва топла вода за да вземеш душю,няма............значи трябва да се сложи по- голям бойлер , ако този е 80 литра работата е тегава!И въпросът е, дали искаш да се топлиш на нощна тарифа и то не през целият ден и да се къпиш на дневна тарифа или искаш да се отопляваш основно и да вземаш едно душче от време на време!
Добре навихме се на лира на ток ама да попитам ако я нямокря лирата /вероятността е голяма /какво ще се случи в смисъл водата няма да попадне по реотана и жиците и е напълно безопасна нали .За контакта не се притеснявам той ще е извън банята
А забравих и още нещо при къпане има много пара но и тя няма как да попадне в лирата нали
Тъпи въпроси ама ме е страх от ток и ако е безопасна и топли ще си я взема

А само да попитам духалките за баня топлещи и безопасни ли са/ под духалка разбирам всичко с вентилоторче и перка/ Благодаря за търпението
аааааа обърквам се вече с две думи лира или духалка кое е по топлещото и по безопасното
LazarGanev - "Велик майстор"
Колкото за топлото - тук има един виц:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 72#p478972
dyaneff - майстор
LazarGanev написа:
Колкото за топлото - тук има един виц:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 72#p478972
Абе Ганев ти като видиш жена само за духане ли си мислиш ? :lol: :lol:

А по въпроса. Прегледах набързо печките за баня които се продават на нашия пазар и нищо не харесах. Забрави модели с открит нагреватели и перки. Преди време в един магазин във Варна бях видял лира на "ток". Изглеждаше като лира за водогрейна инсталация и електрическата част беше добре направена.
LazarGanev - "Велик майстор"
Глей ся, ще ми изкараш име :wink: . За топлещи духалки се питаше в задачата
jekasus - майстор
dyaneff написа:
Преди време в един магазин във Варна бях видял лира на "ток". Изглеждаше като лира за водогрейна инсталация и електрическата част беше добре направена.
Норвежските ADAX, магазин BERG ул. „Отец Паисий” 44
Пролетта купих една за клиент, понеже не исках фактура, ми направиха отстъпка :-D
MamaMy - майстор
Появи се една златотърсачка и веднага ви запали печките бе колеги :-D . Давайте го по кротко! Прочетете на Артър подписа! Тя голденлайна ще чака. То в тая студена баня гол влиза ли се :razz:

Тема "Бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: