• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamen8527 - напреднал
Жоро Георгиев написа:
Тези 50 кг, въглища за колко време ги изгори? Кусбаските дето се продават по пъря за с. Каменар, май са по-калорични. За да постикна 70 гр. температура на водата с въглищата от топливао, терморегулатора на котела го слагах на 80 гр. Сега с тия въглища терморегулатора си е на 70 гр и водата е толкова.
Това по пътя за Каменар, където се свива наляво и там има борси?
иначе утре смятам да пробвам по твоя начин с горно, ако може да обясниш подробно с горната клапа за въздух правиш ли нещо или я оставяш затворена тази дето е на горня капак с болта? а иначе въглищата ги изгорих за 7 ,8 часа
plamen8527 - напреднал
Svezar написа:
Да уточним сега,котела ли слабо гори или топлозагубите са толкова големи ? Като разпалиш котела /с всички клапи на макс/ докарваш ли ефекта "локомотив" при който огъня прави такава тяга че бумти вътре или не го постигаш ? Понеже ако се ползват "пресни" дърва и скарата е затлачена от "иделните" въглища дето се продават може просто да не може да направи добър огън !
Топлозагубите са големи знам, нямам изолация. Подхвъриха ми да наредя на тавана на плочата стериопор да изолирам плочата от външната страна, незнам дали си засужава на този етап ще се усети ли?
radius - майстор
Да не ти е много уплътнено котелното и да няма откъде да влиза въздух ( който след това да излиза през комина).
Жоро Георгиев - специалист
plamen8527 написа:
Това по пътя за Каменар, където се свива наляво и там има борси?
иначе утре смятам да пробвам по твоя начин с горно, ако може да обясниш подробно с горната клапа за въздух правиш ли нещо или я оставяш затворена тази дето е на горня капак с болта? а иначе въглищата ги изгорих за 7 ,8 часа

Доста на горе е по пътя. Мисля, че е последното отклонение в ляво. Прави се един десен завой и веднага е отклонението. На самия завой в дясната страна има табела "въглища", не е много голяма. Днес ходих да купувам. Имат ново работно време. Работят в събота и в неделя до обяд. Почиват в понеделник.
Тази клапа на горния капак никога не съм я отварял, освен ако не искам да погледна как гори.
filmatoplo - майстор
Като отвориш клапата за въздух на долната вратичка -не си ли взима въздух от там , клапата е свързана с регулатора за тяга със синджирче :wink: .За регулирането прочети в книжката на котела.
plamen8527 - напреднал
filmatoplo написа:
Като отвориш клапата за въздух на долната вратичка -не си ли взима въздух от там , клапата е свързана с регулатора за тяга със синджирче :wink: .За регулирането прочети в книжката на котела.
Взема си въздух но мисля че не е достатъчно, защото не гори добре, не бумти както е при отворенаврата.
plamen8527 - напреднал
radius написа:
Да не ти е много уплътнено котелното и да няма откъде да влиза въздух ( който след това да излиза през комина).
Влиза достатъчно въздух.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ай стига бе, небивалици - едно време се разправяха такива за москвичите - ток има да те убие, бензин има да те удави, ама не ще да пали :-D
kalin72 - майстор
LazarGanev написа:
Ай стига бе, небивалици - едно време се разправяха такива за москвичите - ток има да те убие, бензин има да те удави, ама не ще да пали :-D
Оказа се притиснат маркуч от резервоара към бензиновата помпа - малък дебит ;-)
Жоро Георгиев - специалист
plamen8527 написа:
Взема си въздух но мисля че не е достатъчно, защото не гори добре, не бумти както е при отворенаврата.
Нормално е да не бумти както при отворена голяма врата. Нали това е целта на регулатора? При достигане на зададената температура да затвори вратичката и горенето да намалее, после пак да отвори и така да поддържа зададената температура.

Ако си с въглищата от топливо когато пробваш горното горене не пълни до горе.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "VIADRUS U22 НЕМОГА ДА СТОПЛЯ КЪЩАТА!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: