Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Папуас - специалист
Иде реч за две тераски, които са облицовани с мозаечни плочки. Изглежда не бяха много качествени и с времето започнаха да се ронят късчета мозайка. В получените дупчици започна да замръзва вода и процесът се ускорява. Та въпросът ми е, дали има нещо трайно, с което да се замаже и да се запълнят тези дупчици и да се удължи животът на настилката.
mladkal - майстор
Може би най-правилното решение да се направи нова настилка на двете "тераски". Мразоустойчиво лепило, мразоустойчеви плочки и прилежащ фугинат за външна употреба.
Папуас - специалист
Опитвам се да избягна такъв основен ремонт. Плочките не са толкова пострадали още и се опитвам да спася положението. Освен това, те не са отлепени, нито има проблем с фугите. Изглежда са ползвани мразоустойчиви материали. Слабото място е повърхността на плочките. Изглежда пропускат влага, която замръзва в повърхностния слой и отделни камъчета от мозайката се изронват. Ще ми се да ги запълня с нещо устойчиво, може би с шпатула и после да импрегнирам плочките с някакъв хидроизолационен продукт.
Папуас - специалист
Да. Добре изглежда. Имаш ли опит с това? Дали ще може с него да се китват дупчиците или само се импрегнира?
VLADO66 - майстор
Не е толкова гъсто за китване.Две ръце на цяло ще са достатъчни. Има и други варианти-аз съм работил с такава на Sika.

Тема "Рушащи се мозаечни плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: