Теди написа:Любимата салатка с пъстърмичка в нея, печени орехчета, сиренце, яйца, маслинки и заливка от мляко с мед. Ммммммммм наздравеА това отдолу зелена салата ли е? Изглежда вкусно, дай малко по-вече инфо за приготвянето и. Абе някой ще го заболи стомаха от толкова гледане на деликатеси, ама да видим![]()
![]()
Бравоизглеждат перфектно, ако не е тайна с какви подправки си налагал филетата
Stefan_62 написа:Чена, това мезенце да не би да е това:Брее, много се изписало след моя пост.... Стефко, снимката, която си показал е телешката пастърма, а аз нарязах едно парче от рибицата. Телешкото и при мен е още меко.
Изглежда перфектно, предполагам е и вкусно и отива достас него
, моето е още мекичко, но до седмица се надявам да стане за хапване.
stiv1961 написа:Брее, много се изписало след моя пост.... Стефко, снимката, която си показал е телешката пастърма, а аз нарязах едно парче от рибицата. Телешкото и при мен е още меко.Ами много замезваш и
Една марула се нарязва или накъсва според предпочитанията на готвача. Сваряват се три-четири яйца , режат се някак и се нареждат върху зеленото канапе. Следва бяло сирене нарязано на кубчета и тънко нарязана пъстърма, които също отиват върху канапето. За това количество салата е достатъчна половин кофичка кисело мляко в която се слага една супена лъжица мед, три може би скилидки счукан чесън и шепа счукани също печени орехи. Добавя се и малко зехтин и малко или много, кой както обича, копър или магданоз. С този дресинг заливам салатата и добавям още от печените орехи, но този път цели. Това е оригиналната направа. Който обаче иска може да експериментира и с маслини и сушени чери доматчета в добавка. Естествено ако се очакват гости количеството на продуктите се удвоява.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: