• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
denuchi - специалист
Ето нещо такова предполагам е имал изпредвид a_stoev. А и едно заводско изпълнение.

Прикачен файл

PrinCIP.jpg

Прикачен файл

IMAG0476.jpg
filmatoplo - майстор
Директно -фреон в бойлера е лоша идея :wink: .
Veanves - напреднал
Директно -фреон в бойлера е лоша идея
Тогава с какъв топлоносител да го заменя. Тръбния път ще е малък.
denuchi - специалист
filmatoplo написа:
И защо да е лоша. Доста хора от форума, че сигурно и други са го направили така.
Veanves - напреднал
Danuchi, много лошо се виждаше картинката, която ми си пратил. Преначертах я и ще ще я сложа след малко.
stanetzz - специалист
denuchi написа:
filmatoplo написа:
И защо да е лоша. Доста хора от форума, че сигурно и други са го направили така.
В смисъл- фреон през серпентината ли ? Защото ако е така, това е доста фреон- една серпентина е с 3-5 литра обем.
filmatoplo - майстор
Имах предвид лошата идея -медната тръба фи-6 да се намотае като серпентина в бойлера .Индиректно чрез пластинчат топлообменник по-добре. :wink:download/file.php?id=67144&mode=view
denuchi - специалист
Никой не казва в готовата купешка серпентина. Евентуално да се направи нова. От медна тръба. Аз лично не съм фен на тази идея. Както споменах доста хора са го направили по този начин. Дори на живо съм виждал такова изпълнение.
Е не тук това от форума. viewtopic.php?f=10&t=28205
filmatoplo - майстор
О оо бат Ваньо пионера :wink:
denuchi - специалист
Сега дали е добре или не, дали е редно или не, няма значение. Просто го има изпълнено. Всеки сам си решава кое е правилно и кое не, и как да го изпълни.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Въпрос за термопомпено решение на климатизация на жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: