Напишете въпрос свързан със санирането.
bagera1 - специалист
torbalan написа:
Това за външната изолация не го разбрах...
нали при външната изолация се застъпват-30тина сантиметра от горния и долния апартамент за да няма загуби
как ще стане това при терасите
torbalan - Дървен философ
Изолираш където можеш... И обясняваш на съседите, че те губят много повече от теб...

Може да направите партия и да си изолирате всички апартаменти...
bagera1 - специалист
ако сложа само на терасите външна с ХПС а на кухнята и детската вътере с вата ще стане ли
а стените да изправя с лепен гипскартон
torbalan - Дървен философ
Всякак ще стане... Лично аз, ако ми позволяват средставата - първо ще направя външна изолация... Голям праз, че от вътре не е право...

Ако тръгнеш да слагаш картон вътре...
Лепи само там, където не можеш да направиш конструкция... И слагай картона на 2 пласта, както си е по технология...
Разликата е съществена, а цената на самия картон вече е доста ниска... И не пести от вата...
bagera1 - специалист
Благодаря ви момчета, не за пръв път ми помагате :partyman:
ако имате някакви съвети - пишете
ако се сетя още нещо ще питам
jekasus - майстор
Отвън стиропор, не фибран и подобни.
gechev - специалист
Изчакай санирането за отвън. И тъй и тъй един ден ще трябва да го правите всички от блока.
bagera1 написа:
ако сложа само на терасите външна с ХПС а на кухнята и детската вътере с вата ще стане ли
а стените да изправя с лепен гипскартон
Ще стане! Лично съм правил много апартаменти заедно с терасите като застъпвам плочите на апартамента до дограмите на горната и долната тераса, но наистина е най-ефективно да се правят всички заедно!
bagera1 - специалист
още един въпрос, как се хващат УД профилите за окачен таван към подебен тип стени
и как аджеба се изолира подобен на този таван около луничките(мисля че около тях не е редно да има вата)
Изображение
jekasus - майстор
Ако питаш за стената с камъка, то първо е направен тавана и после камъка.

Тема "Оригинална изолация на панелка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: