• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Жоро Георгиев - специалист
plamen8527 написа:
Аз на радиаторите повече от 3 секунди не мога да си задържа ръката , а на изхода на топлата вода на котела повече от секунда две не се издържа. А за разхода си е толкова не знам защо, много е !!!
...а аз съм го настроил на 90 градуса и капака за въздохода си седи отворен температурата седи на 60 градуса[/quote]

Тук нещо не е на ред според мен. Явно че температурата на изходящата вода е доста над 60 гр а термометъра показва 60 гр и клапата на въздуха реагира като 60 гр. Да не би да не е добре обезвъздушен самият котел? Точно на изхода на топлата вода би трябвало да има обезвъздушител.
plamen8527 - напреднал
dyaneff написа:
С този разход и с горещи радиатори единствения извод е, че както спомена в първия пост имаш само дограма. Тоест нямаш стени. Я опиши какво представлява постройката.
Двуетажна къща, има таванско помещение което не е много изолирано в смисъл че покрива не е много добре и е студено там даже подухва. На втория етаж- първата стая е 12 кв с 3,5 киловата радиатор с две външни северни стени на едната има прозорец около 2,5 кв. и балконска врата около 1,5 кв. и в тая стая горе в ъглите на външните стени има много мухал . Другата стая е също 12 кв. с 3,5 киловата радиатор с две външни стени едната е източна другата южна, на южната стена има прозорец около 2 кв. Другите две стаи са свързани една като една са 28 кв. с 4 радиатора обща мощност 11,6 киловата с де външни стени едната е южна другата западна на тях има 2 балконски врати които са около 3 кв. и прозорци които са около 6,5 кв. Без изолация само влачена мазилка, и Pvc дограма трикамерна с двоен стъклопакет. И тавана на втория етаж също е без изолация. Това е :)
batkotony - специалист
Жоро Георгиев написа:
Да не би да не е добре обезвъздушен самият котел? Точно на изхода на топлата вода би трябвало да има обезвъздушител.
А дали регулатора е настроен коректно?
plamen8527 - напреднал
batkotony написа:
Жоро Георгиев написа:
Да не би да не е добре обезвъздушен самият котел? Точно на изхода на топлата вода би трябвало да има обезвъздушител.
А дали регулатора е настроен коректно?
На 60 градуса показваше на термометъра на котела и затварям клапата като оставям 5 милиметра разстояние и слагам синджира, мисля че така се настройва клапата за въздух . Сега ще кача малко снимки от котела, системата и комина да не би да е нещо збъркано
plamen8527 - напреднал
Това е!!!

Прикачен файл

Снимка0067.jpg

Прикачен файл

Снимка0063.jpg

Прикачен файл

Снимка0065.jpg

Прикачен файл

Снимка0064.jpg

Прикачен файл

Снимка0062.jpg
plamen8527 - напреднал
Ето и комина и горенето !!!

Прикачен файл

Снимка0069.jpg

Прикачен файл

Снимка0071.jpg
filmatoplo - майстор
Днес бях при един приятел с котел Виадрус 30 -34 киловата (не погледнах точно) , отоплява изолирана с фибран и пвц дограма 2 етажа от 4 етажна къща 220-240 квадрата общо +200 л бойлер .Та гори по 40 кила въглища (топливо Бургас) - за 24 часа -температура на водата 60-65 градуса .А сега де . :wink:
naskov - майстор
Филтърчето на помпата дали е чистено скоро :? Кранчета за бойлера намалени ли малко :?
Svezar - специалист
Те снимките не са много добри и сигурно за това аз не успях да видя клапата за комина къде се намира :!: Но иначе от цялата работа стигам до извода че при тези топлозагуби просто котлето толкова смогва и по системата няма какво да направиш за да топли повече !
m.lukanov1951 - специалист
filmatoplo написа:
Днес бях при един приятел с котел Виадрус 30 -34 киловата (не погледнах точно) , отоплява изолирана с фибран и пвц дограма 2 етажа от 4 етажна къща 220-240 квадрата общо +200 л бойлер .Та гори по 40 кила въглища (топливо Бургас) - за 24 часа -температура на водата 60-65 градуса .А сега де . :wink:
Това прави по-малко от 2 кг въглища на час,колко ли калории са тея въглища за да стоплят тия квадрати ,а пък и 200 л бойлер.Да не би по случай Банго Васил да си пускаме цигански дългобради лъжи.Вчера един комшия ми се хвали,че с 14 кг въглища изкарва 14 часа със Солитех 20кв ,а аз се чудя колко ли градуса е по 5-те стаи и бойлер 100л.Лазар Ганев е най-прав,че може и с 10 кг ,може и да не се слагат въглища, икономията е налице.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "VIADRUS U22 НЕМОГА ДА СТОПЛЯ КЪЩАТА!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: