• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mindless - специалист
Здравейте,
Предстои ми полагането на канализационна разводка в основата на къща, под първата плоча и съответно ми се иска тръбата, която се положи там да е с възможно най-дълъг експоатационен живот.
Опитах се да проуча в интернет, но общо взето производителитe си препоръчват собствения продукт, а тези, които произвеждат повече от един тип тръби казват, че изборът на тръба, зависи от конкретните нужди.
Моля всички специалисти, които имат наблюдения, да дадат съвет, защото има PVC, PP, HDPE и още поне 3 вида непластмасови тръби,а пластмасовите имат поне по 3 подвида.
Благодаря!
hakama - специалист
Малко в страни от темата - изправихме (перпендикулярно) и залепихме чинията, но протече между меката връзка (маншона) и коляното.
Изчислих че ъгъла на атака спрямо перпендикуляра е 15 градуса.
В две от близките железарии не намерих подходящо 110мм коляно.
Има ли коляно с ъгъл близък до 105 градуса? Или дъга с ъгъл 15 градуса?
Казаха ми че не се правели такива :x Аз не мисля че е точно така.
Връзки тип акордеон и гумени гъсеници... - ги избягвам, искам с твърда връзка да си го направя. :supz:
Засега сме го закрепили положението (даже без силикон).

Поздрави

Прикачен файл

DSC03203.JPG

Прикачен файл

DSC03202.JPG
VLADO66 - майстор
Не се правят. Заложи на качествен акордеон,за предпочитане 120 баса Weltmeister.
jekasus - майстор
Има бели пвц маншони за тоалетни със чупещо, лятото съм купувал такъв за 12-13лв.
на подобен принцип - http://markita.net/pvts-kolyano-chupeshto-f5040.html Можеш да го извъртиш от 90 до 180 градуса.
С една дъга 45 и такъв маншон може и да стане твърда връзка.

П.П. - hakama, видях ЛС, ще погледна и другата ти тема и за магазин в София няма как да ти помогна.
radius - майстор
Не разбрах hakama шегува ли се, но има дъги 15 градусови 110мм.
hakama - специалист
radius написа:
Не разбрах hakama шегува ли се, но има дъги 15 градусови 110мм.
Не се шегувам?!
Къде ги има? Всъщност това е дъга, а нея няма къде да я сместя (между двете колена) - ще ми свърши работа, в такъв случай този гумен преход ще трябва да се замени с някакъв женски (понеже коляното ще дойде плътно до чинията).
ArturDent - Почти Безобиден
На 30 градуса има, на 45 има...
30+30+45 = 105
hakama - специалист
ArturDent написа:
На 30 градуса има, на 45 има...
30+30+45 = 105
Да, но чинията ще ми дойде до врата... а и вече съм я залепил.
Питам - има ли коляно (тъп ъгъл) 105-110 градуса?
  • 1
  • 2

Тема "Каква канализационна тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: