• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vlado_sm - специалист
След всички писания и опити днес ново 20- решавам да настроя шнека на 950 гр. както беше писал един колега , че е добре и какво се получава.Вземам ел.везна да съм прецизен, пускам на 1650 - 770 г.Намалям да видим какво ще стане-1600 - 765г.Намалям яко-1200 - 778 г :? Обаждам се за съвет и ми казват да го пусна дректно с компютърен кабел да видим какво ще е -тезултат 783 гр.Е сега някой ако може да ми обясни къде е грешката ще съм много доволен.Явно колкото повече си мисля , че му хващам цаката толкова по-зле става.
naskov - майстор
Не е възможно при непрекъсната работа(при която става измерването по книжката) и при работа с паузи(автом. режим) да получаваш почти еднакви дози пелети. Пробвай при автоматичен режим да засечеш колко секунди работи шнека при 950г и 1700г. Ако и тогава няма разлика нещо в контролера има
plastkomfort - специалист
vlado_sm написа:
След всички писания и опити днес ново 20- решавам да настроя шнека на 950 гр. както беше писал един колега , че е добре и какво се получава.Вземам ел.везна да съм прецизен, пускам на 1650 - 770 г.Намалям да видим какво ще стане-1600 - 765г.Намалям яко-1200 - 778 г :? Обаждам се за съвет и ми казват да го пусна дректно с компютърен кабел да видим какво ще е -тезултат 783 гр.Е сега някой ако може да ми обясни къде е грешката ще съм много доволен.Явно колкото повече си мисля , че му хващам цаката толкова по-зле става.
Пробва ли да промениш градуса на шнека?
vlado_sm - специалист
Градуса на шнека е 45-колкото го искат.Фиксирано е стабилно и трябва да развалям конструкцията, за да го променя.
vlado_sm - специалист
Замервах според инструкциите за монтаж-пълен шнек чакам 6 мин и тегля колко е количеството.След това променям скоростта на шнека-по всички логики трябва да се промени и това количество, като го замервам по същия начин.А не виждам как да го замеря в автоматичен режим-нали все пак трябва да работи горелката- не вярвам да работи 6 минути на празни обороти.Това количество от 770 гр ми се струва малко, но излиза , че това му е максимума, понеже при подаване на ток директно от мрежата, а не през контролера , пак качва същото количество.Може и аз да греша , затова питам как процедирате вие?
filmatoplo - майстор
При проба ми е пускало 1400 грама за 6 минути от пълен шнек , след това като му въведох тези цифри -леко започна да задръства и вдигнах на 1600 гр .То в книжката пише че трябва да се въведе -по висока цифра от това което сме измерили. :? :)
fedko - напреднал
Според мен оборотите на шнека не се променят а само продължителноста на паузите и работата му.Оборотите са винаги еднакви независимо от настройките му.
vlado_sm - специалист
filmatoplo написа:
При проба ми е пускало 1400 грама за 6 минути от пълен шнек , след това като му въведох тези цифри -леко започна да задръства и вдигнах на 1600 гр .То в книжката пише че трябва да се въведе -по висока цифра от това което сме измерили. :? :)
Тоест с моите измервания , че ми подава 770 гр трябва да му дам някаква скорост от рода на 900?
lusynik - специалист
[*5. Описание и наръчник за работа с горелката
Запълване и настройка на шнека
 След монтиране на пелетната горелка трябва да се измери дебита на шнека, както е показано на (фиг. 3). При смяната на пелетите с други, се налага да се повтори процедурата.
 Шнека трябва да се зареди, чрез команди подавани от котролера в следната последователност:
 Чрез бутон ,,OK’’ влизате в ,,ПОТРЕБИТЕЛСКО МЕНЮ’’
 Чрез бутон ,,DOWN’’ избирате под меню ,,Автоматична настройка’’
 Чрез бутон ,,OK’’ влизате в под меню на ,,Автоматична настройка’’
 Чрез бутон ,,DOWN’’ избирате ,,зареждане шнек’’
 Чрез бутон ,,OK’’ влизате в ,,зареждане шнек’’
 Чрез бутон ,,UP’’ пускате шнека
 Изчаквате докато пелетите започнат да излизат от него, т. е. когато шнека е пълен с пелети.
 След това се засича времето с хронометър(часовник) и след 360 секунди се спира мотора -Чрез бутон ,,DOWN’’
 Измерва се количеството пелети в [g/6min]“.
 Чрез бутон ,,С’’ се връщате в под под меню на ,,Автоматична настройка’’
 Чрез бутон ,,UP’’ избирате меню „ШНЕК [g/6min]“
 Чрез бутон ,,OK’’ влизате в ,, ДЕБИТ ШНЕК’’
 Чрез бутон ,,UP’’ или ,,DOWN’’ избирате най-близката по-висока стойност до направените от Вас
измервания
 Чрез бутон ,,OK’’ съхранете промените !!!
 Свържете гъвкавия пелетопровод на шнека към горелката.]
Според мен е написано достатъчно ясно.При мен са 950 г./трикратно засичано/.
filmatoplo - майстор
Мериш за 6 минути колко ще пусне -ако пусне 770 грама , мислено ги правиш 800 и въвеждаш 850 гр (малко повече) , електрониката обработва този сигнал и си наглася колко секунди да работи шнека за да насмогне с дозите (като оборотите са еднакви) ако задръсти -увеличаваш на 900 гр. Имах калпави пелети които спираха -създаваха съпротивление на шнека , и за 6 минути ми пусна едва 400 грама :wink: -естествено с тези пелети горелката не можа да работи -смених ги с други , тях шнека ги пускаше вече на 1400 грама , като мерих с пазарско -рибарско пружинно теглилче (естествено то лъже с малко :wink: ) и накрая заспа без да задръства с данни 1600 . :)
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: