• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Кой лъже , нали ти пиша че е изолиран добре човека , клапата за въздуха му бе затворена , бойлера е на 60 градуса -тоест не е товар в по голямата част от часовете.На мен пък ми изглежда голям разхода 1200 кила за 1 месец .
plamen8527 - напреднал
Svezar написа:
Те снимките не са много добри и сигурно за това аз не успях да видя клапата за комина къде се намира :!: Но иначе от цялата работа стигам до извода че при тези топлозагуби просто котлето толкова смогва и по системата няма какво да направиш за да топли повече !
Има виж 4-та снимка горе в десния ъгъл е само че на снимката е отворена клапата а когато се дръпне е затворена ;)
filmatoplo - майстор
Цената на тези въглища които ползва сега от Бургаското топливо е 360 лв за 1 тон .
plamen8527 - напреднал
naskov написа:
Филтърчето на помпата дали е чистено скоро :? Кранчета за бойлера намалени ли малко :?
Чистено е преди зимата сега, аз бойлера изобщо не го топля. А проблема ми е вчера пак цял ден го наблюдавам как гори, и направи ми впечатление че тя клапата за вкарването за въздуха в котела си седи постоянно отворена един път не се затвори, а преди не беше така като и слагам гориво си дигаше температура и на 90 градуса съм я настройвал и е затваряла а сега не може явно да ги дигни тия градуси. Другото което ми направи впечатление ,е че термуметъра на котела е на 60 градуса а водата в котела се чува жужи, все едно ще заври!!! Днес ще спра 50% от радиаторите да видя дали ще дигне градуси на максимум.
Svezar - специалист
Абе то е ясно че нещо не е на ред с тоя термометър дето все си седи на 60 градуса,няма такъв котел дето да не му мръдне температурата :wink: Но щом казваш че радиаторите се сгорещяват до степен да издържаш към 3 сек с ръка /по моя ръкомер това е към 70 градуса/ значи има циркулация от помпата и няма как да заври водата в котела !
m.lukanov1951 - специалист
filmatoplo написа:
Кой лъже , нали ти пиша че е изолиран добре човека , клапата за въздуха му бе затворена , бойлера е на 60 градуса -тоест не е товар в по голямата част от часовете.На мен пък ми изглежда голям разхода 1200 кила за 1 месец .
Опитах да се пошегувам,извинявай ,но независимо от изолацията ми се струва малък разхода за тази площ и обем,съдя по моя разход 50-60кг на денонощие къщата е изолирана външно и с подменена дограма отоплявам 120 кв/м площ и бойлер 80л,котела е ОРОР24 ,ех как ми се иска да горя по 20-30кг ,ама не става.Ако знеш как научи ме бе човек.Пламен да сменя термометъра.
filmatoplo - майстор
Ако ме е подвел със сегашен разход -където температурите са вечер минус -1 , а денем скачат на плюс 5 това е друго нещо.За минус -10 градуса и аз не вярвам .
Жоро Георгиев - специалист
На снимките не видях обезвъздушител на котела. На моят си има място за такъв и майстора го монтира.

Изображение

Изображение
filmatoplo - майстор
Този терморегулатор който виждам на снимките , не е от най коректните.
Жоро Георгиев - специалист
filmatoplo написа:
Този терморегулатор който виждам на снимките , не е от най коректните.
Терморегулатора го слагах допълнително да спира помпата когато изгасне котела. Датчикът му е разположен веднага след обезвъздушителя увит добре с фолио. Твърде е вероятно да не е коректен защото е нагласен на 30 гр а включва помпата когато котела достигне 50 гр. Ще взема да му свържа едно ключе за шунтиране за всеки случай.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13

Тема "VIADRUS U22 НЕМОГА ДА СТОПЛЯ КЪЩАТА!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: