• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Mega - специалист
Това имам предвид.

Прикачен файл

zc.jpg
zc.jpg (63.74 KиБ) Видяна 7383 пъти
v_tan - специалист
Ако имаш вече клапана, си намери трансформатор на 24V да подава ток и някакво евтино програматорче за контакт. Включвай трансформатора в мрежата чрез това програматорче и когато то се активира ще ти пусне и клапана. За 4 ротора ти трябват от 0.8 куб.м./ч нагоре при налягане мин 3 бара. Това за кубиците вода е в зависимост от това каква дюза си бучнал отпред. Щото може и 3 кубика да не ти стигнат...
Mega - специалист
... Това, което съм показал е на батерия и с програматор, макар и елементарен. По-горе съм описал.
единак - специалист
В една друга тема видях, че има още хора, мераклии, които искат да се пробват с това, което Мега рекламира. Постнах там, но ще копирам мнението си тук, за да не се излъже някой.

Не купувайте този боклук!

Аз се минах с два.
Не е с електромагнитен клапан, а моторче, което посредством 5 зъбни колелца/от някаква мека пластмаса, които често се разместват/ отваря или затваря. Програмите му са както се виждат на снимката - само в 6 ам, само в 7 ам, 6 ам и 6 рм, 7 ам и 7 рм по 15, 30 и 60 мин всяко. За двата клапана е по отделно. Като дните от седмицата мисля, че се програмират - всеки ден, през ден, през два дни, през три дни, през четири и така до седем. Батериите се харчат като топъл хляб, спира в каквото си иска положение/аз разкачах тръби в 2 посред нощите, защото спря в отворено положение/ и няма начин да го завъртиш ръчно. Най-големия проблем е, че не знам какво се случва с тялото на клапана/което всъщност представлява сферичн кран, ама от пластмаса/, но след 2 седмици се движи толкова трудно, че моторчето не може да се справи и само харчи батерии. Има си някакви датчици, крайни изключватели, които му казват кога да спре да се върти и ако не се задействат след 20-на секунди, изписва някаква грешка на екрана и опитва отново.
Не си заслужава нито парите, нито нервите. За мен това са боклуци, който са били за изхвърляне, но ... сещате се. Не купувайте.
Mega - специалист
Никакви грижи второ лято, при това с каптажна вода. Батерии не са сменяни до сега и на двата.
hidrazin - майстор
cybersas написа:
http://napoqvane.com/valves/valves_hunt ... ar_top_24V
Аз съм с 6 броя такива клапани. Работят на вакумен принцип - електромагнита само отваря и затваря един малък отвор,
управляващ мембраната. Клапаните са супер и са произведени от едни от водещите в тази област.
Онези от обявата на Mega са меко казано смешни. Стават да напояваш на жената саксиите от терасата като го включиш
в чешмата на кухнята. :lol: Края на лятото когато ми падне дебита всеки от клапаните ми отваря и затваря поне по
четири пъти през нощта (всяка нощ). Няма да мога да го нахраня на батерии. :lol: На няколко приятеля съм монтирал такива програматори
за всеки кръг. Оправдано е когато системата няма да има повече от три кръга. Нагоре си се изравнява със специализираните програматори и се
затруднява работата и пренастройката.
Изображение
И колегите по-горе казаха - един седмичен програматор и траф на 24 волта.
Ако има още нещо - пиши.
:partyman:
nv952 - майстор
И аз да се включа разговора!
колко вата трябва да е траф4ето на 24волтовия клапан защото и аз си мисля да купя същия заедно с ПЕ тръба 25мм и седмичен програматор (ако може някой да даде модел на сед програматор който е ползвал и той защото имах един за 20 лв от баумакс преди 2 год го купих и неможах да го направя да тръгне)
hidrazin - майстор
Тези клапани от по-горе имат ток за включване 370мА и ток на задържане 190mA. Едно трафче 10W 24V е напълно достатъчно.
Потърси като тоя програматор дето съм го дал по-горе. Монтирал съм вече няколко такива и работят повече от четири години безотказно.
Програмира се седмично и има до 16 програми за ден. С една дума за денонощие клапана може да ти го включи 16 пъти и да ти го изключи.
Има и ръчен режим за ON/OFF и индикация със зелен светодиод за включено. Общо взето добре се представя. С такъв си управлявах
една печка "ЛЪЧ" за да ми е топло когато се върна от работа. :)
:partyman:
nv952 - майстор
а с какъв накрайник трябва да свържа 25мм ПЕ тръба и клапана а за 24 волтовия траф дали ще стане ако свържа последователно 2х 12 волта защото имам два по 60 вата
Krass - майстор
2X12 става 24. Само внимавай с начала и краища на вторичната. Ако ти даде 0V размени изводите на единия траф.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Въпрос за електромагнитен клапан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: